Μέσ’ σ’ αυτή τη βάρκα…

Σίγουρα οι τουρίστες που αναζητούν στο διαδίκτυο εταιρείες για ενοικιάσεις φουσκωτών και σκαφών αναψυχής να μην έχουν καθόλου στο μυαλό τους την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία. Σίγουρα γκουγκλάροντας Rent a rib in Greece και Rent a boat να σκέφτονται μοναδικές παραλίες και καταγάλανα νερά που βλέπουν μόνο σε ταινίες και καρτ ποστάλ. Έτσι, τις περισσότερες φορές, πολύ πριν καταφθάσουν στη χώρα μας, έχουν ήδη στις «αποσκευές» τους ένα χάρτη για boat rental in Greece, στοχεύοντας να περάσουν τις καλύτερες διακοπές της ζωής τους εν πλω.

Πριν την ενοικίαση , υπάρχει μια «έρευνα» που είναι απαραίτητο να γίνει, προκειμένου ο κάθε ενδιαφερόμενος να διαλέξει το σκάφος που είναι κατάλληλο γι’ αυτόν. Υπάρχουν τρεις τύποι: το ιστιοπλοϊκό, το μηχανοκίνητο και το καταμαράν.

rent a ribΤο ιστιοπλοϊκό

Στην περίπτωση που επιλέξετε να ενοικιάσετε ιστιοπλοϊκό, τίθεται ένα πολύ βασικό ερώτημα/ πρόβλημα: ποιος θα το οδηγήσει; Το ιστιοπλοϊκό χρειάζεται δίπλωμα και αν στην παρέα δεν υπάρχουν τουλάχιστον δύο τέτοια άτομα με δίπλωμα και εμπειρία, δεν είναι δυνατόν από το νόμο να ενοικιάσετε το σκάφος. Υπάρχει, όμως, πάντα η λύση στο πρόβλημα αυτό και ακούει στο όνομα σκίπερ. Πρόκειται για έναν επαγγελματία καπετάνιο, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει με ασφάλεια το ιστιοπλοϊκό στον προορισμό σας.

Το μηχανοκίνητο

Το μηχανοκίνητο σκάφος συνδυάζει την καλοπέραση με την ξεκούραση και την ανεμελιά. Η επιλογή του θα σας γλιτώσει από σκοινιά, πανιά και κάθε είδους φασαρία όλα αυτά συνεπάγονται. Παράλληλα, το μηχανοκίνητο είναι πιο γρήγορο καθότι πιο μικρό και κατ’  επέκταση αναπτύσσει μεγαλύτερες ταχύτητες εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις.

Το καταμαράν

Η ενδιάμεση λύση για αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα και των δυο προαναφερθέντων ειδών. Η ευκολία και η ταχύτητα του μηχανοκίνητου και η συγκίνηση και η άνεση του ιστιοπλοϊκού συνδυάζονται στο καταμαράν. Κύριο γνώρισμά του είναι οι άνετοι χώροι και οι αρκετά μεγαλύτερες ταχύτητες.

Κοντινοί προορισμοί

Μέθανα

Λανθασμένα θεωρείται από τους πολλούς άλλο ένα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Πρόκειται για ένα τόπο ταυτισμένο τουριστικά με τα ιαματικά λουτρά του και την απαράμιλλη ομορφιά των ηφαιστειακών τοπίων του. Η μικρή χερσόνησος τους κρύβει πολλές εκπλήξεις, αν και είναι γνωστή στους περισσότερους για τα ιαματικά λουτρά. Είναι ένας αγαπημένος προορισμός, σχεδόν καρτποσταλικός, για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, ξεχωριστό από κάθε άποψη.

Επισκεπτόμενοι από θαλάσσης τα Μέθανα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους πάνω από 30 κρατήρες που έχει αφήσει παρακαταθήκη το ανενεργό πλέον ηφαίστειο των Μεθάνων. Όλα το χωριό είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε, χτισμένο πάνω σε μια απόκρημνη, απολιθωμένη πλαγιά.

Ύδρα

Πρόκειται για ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και art νησιά του Αργοσαρωνικού, βγαλμένη σαν από τις πάλαι ποτέ σελίδες της ακμαίας ιστορικής ναυτικής πολιτείας. Ένα σαφώς τουριστικό θέρετρο, του οποίου η φυσιογνωμία έχει μείνει ανέπαφη. Η Ύδρα φημίζεται για τις παραλίες και τις βουτιές στα καταγάλανα νερά από βράχια στην άκρη του λιμανιού. Η διασκέδαση, όμως, μπορεί να συνεχιστεί στις παραλίες με ψιλό βότσαλο και πεύκο όπως το Μπίστι και ο Άγιος Νικόλαος.

Pin It