4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε καναπέ

Οι καναπέδες αποτελούν ίσως το σημαντικότερο σημείο σε ένα σαλόνι, αφού έχουν πολλές λειτουργίες. Όχι μόνο είναι ένα έπιπλο προορισμένο να μας παρέχει άνεση και ξεκούραση αλλά και ένα κομμάτι που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη διακόσμηση του σπιτιού μας και το στυλ του σαλονιού μας. Οι καναπέδες είναι μια βασική αγορά που πρέπει να γίνει για κάθε σπίτι, όμως ταυτόχρονα είναι μια αγορά που χρειάζεται πολλή προσοχή και περίσκεψη πριν ολοκληρωθεί. Πριν, λοιπόν, κάνετε αυτό το βήμα, καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε, για να είναι αυτή η αγορά άκρως επιτυχημένη και να αξίζει τα λεφτά της. Άλλωστε, ο καναπές σας θα σας συντροφεύει για πολλά χρόνια, οπότε πρέπει, από την πρώτη στιγμή που θα μπει στο σπίτι, να σας κάνει το κλικ και να ενταχθεί υπέροχα στο σαλόνι.

Άνεση και λειτουργικότητα

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποφασίσετε, όταν μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε καναπέ, είναι για ποιο λόγο τον θέλετε. Στην αγορά υπάρχουν πολλοί καναπέδες ανάλογα με τη λειτουργία που καλούνται να επιτελέσουν. Αν θέλετε τον καναπέ, για να φιλοξενείτε πού και πού κάποιον καλεσμένο, τότε υπάρχουν καναπέδες-κρεβάτια, ενώ μπορείτε να βρείτε και καναπέδες που είναι απλώς πολύ άνετοι και σας εξασφαλίζουν χαλάρωση όταν το θέλετε. Από την άλλη, υπάρχουν και πιο σκληροί καναπέδες που χρησιμεύουν μόνο, για να κάθεστε, αλλά είναι πιο ανθεκτικοί στη φθορά και έχουν πιο επίσημη εμφάνιση.

καναπεςΣτυλ

Άλλο ένα κριτήριο που πρέπει να συνυπολογίσετε είναι το στυλ που θα έχει ο καναπές σας, ώστε αυτό να ταιριάζει με το γενικότερο στυλ του σπιτιού σας. Μοντέρνο, vintage, minimal ή ρετρό; Σας προτείνουμε πάντως να κάνετε όσο το δυνατόν πιο διαχρονικές επιλογές, επειδή ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι ίσως να μην είναι αυτό που θέλετε μετά από κάποια χρόνια, ειδικά αν η μόδα προχωρήσει ή εσείς αλλάξετε τη διακόσμησή σας. Άλλωστε, τη διαφορά μπορείτε να την κάνετε έπειτα με τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια πάνω στον καναπέ.

Χρώμα

Για το χρώμα του καναπέ καλό είναι να λάβετε υπόψη το χρώμα των υπόλοιπων υφασμάτων του σπιτιού, όπως των χαλιών και των κουρτινών, αλλά γενικά και το χρώμα των τοίχων και των άλλων επίπλων. Τεράστιο ρόλο στην επιλογή του χρώματος παίζει επίσης και η χρήση που θα κάνετε στον καναπέ. Αν κάθεστε πολλή ώρα πάνω του, τρώτε, έχετε παιδιά ή κατοικίδια, τότε ένα σκούρο χρώμα είναι απαραίτητο, αφού οι ανοιχτόχρωμοι καναπέδες λερώνονται πολύ εύκολα. Από την άλλη, σε ένα μουντό, σκούρο σαλόνι ένας ανοιχτόχρωμος καναπές θα κάνει ευχάριστα τη διαφορά.

Σίγουρα ο καναπές μπορεί να γίνει ένα πολύ ακριβό έπιπλο. Το θέμα, όμως, είναι να μη μπείτε στον πειρασμό να αποφασίσετε μόνο με βάση την τιμή. Ο καναπές σας πρέπει να έχει καλή ποιότητα, αφού είναι ένα από τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται καθημερινά από όλους μέσα στο σπίτι. Αν δεν επενδύσετε σε καλά και ανθεκτικά υλικά, τότε θα χρειαστεί πολύ γρήγορα να τον αντικαταστήσετε, οπότε τελικά δεν θα γλιτώσετε χρήματα.

Pin It