17 λόγοι για ξύλινα κουφώματα

Μήπως είναι ώρα να αλλάξουμε την αντίληψη μας για τις πόρτες και τα παράθυρα που εγκαθιστούμε στο σπίτι μας;

κουφώματα fenbau

 1. Το ξύλο είναι ιδανικό για να μεγαλώνουμε παιδιά, να συναντούμε φίλους, να διαβάζουμε βιβλία, να τρώμε και να κάνουμε όλα εκείνα τα μικρά καθημερινά πράγματα που μας γεμίζουν και μας ευχαριστούν. Γιατί όχι ξύλινα κουφώματα λοιπόν;
 2. Τα ξύλινα κουφώματα Fenbau, για παράδειγμα, μπορούν να συνδυαστούν πολύ καλά με μεταλλικά ή πλαστικά στοιχεία χωρίς να επηρεάζεται το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Ένα ξύλινο κούφωμα μπορεί να πατάει πολύ εύκολα σε μεταλλικούς κυλίνδρους χωρίς αυτοί να φαίνονται. Το αντίθετο γίνεται;
 3. Τα ξύλινα κουφώματα είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για do-it-yourself επισκευές και εκκολαπτόμενους ξυλουργούς
 4. Το ξύλο, ως ένα ελαφρύ υλικό, είναι ιδανικό για την απορρόφηση του ήχου. Αποτρέπει την ηχώ και το θόρυβο στα δωμάτια του σπιτιού μας.
 5. Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι το μέταλλο είναι πιο στέρεο και πρακτικό. Με τη χρήση των κατάλληλων μεταλλικών και πλαστικών στοιχείων, όμως, μπορούμε να πετύχουμε μια ομαλή και αθόρυβη λειτουργία πολύ καλύτερη από εκείνη των άλλων υλικών.
 6. Σε συνδυασμό με τα σωστά υλικά, τα κουφώματα από ξύλο έχουν ανώτερη ενεργειακή απόδοση γιατί δεν μεταδίδουν θερμότητα από και προς το περιβάλλον. Σε κάθε κατασκευή υψηλής ενεργειακής απόδοσης χρησιμοποιούνται κατά κόρον φυσικά υλικά και δη το ξύλο.
 7. Τα ξύλινα κουφώματα ταιριάζουν με οποιαδήποτε διακόσμηση. Ταιριάζουν με μεταλλικά και μοντέρνα έπιπλα, όταν τα μεταλλικά κουφώματα δεν συνδυάζονται τόσο εύκολα με τα βαριά ξύλινα έπιπλα.
 8. Όσο κυριαρχούν τα μεταλλικά κουφώματα, τα ξύλινα θα είναι το statement piece της διακόσμησης μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μόδα έχει πάει προς τα ξύλινα έπιπλα και τις ξύλινες κατασκευές. Αυτή τη στιγμή είναι το ένα βήμα μπροστά στη μόδα.
 9. Τα ξύλινα κουφώματα είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν και να συντηρηθούν.
 10. Το ξύλο, αν και δεν του φαίνεται, είναι πολύ ανθεκτικό με εξαιρετικά μηχανικά χαρακτηριστικά. Είναι ένα πολύ σύνθετο υλικό από τα προϊόντα του δέντρου από το οποίο προέρχεται και αυτή η πολυπλοκότητα είναι αδύνατον να αναπαραχθεί με κάποιο τεχνητό υλικό.
 11. Τα ξύλινα κουφώματα έρχονται με διαφορετικά τελειώματα, γυαλιστερά ή ματ, όταν τα μεταλλικά είναι κυρίως γυαλιστερά κάτι που τα κάνει πιο “σκληρά” στην όψη και την αφή.
 12. Η βιώσιμη ξυλεία είναι το μέλλον όχι μόνο στα κουφώματα αλλά και στις περισσότερες κατασκευές γιατί γίνεται με τρόπο όχι μόνο δεν επιβαρύνει αλλά προστατεύει και ενισχύει το περιβάλλον και τη σχέση μας με αυτό.
 13. Τα κατάλοιπα της χημικής επεξεργασίας των μετάλλων και ειδικά του αλουμινίου δημιουργούν τεράστια οικολογικά προβλήματα. Όλοι έχουμε ακούσει για το εξασθενές χρώμιο.
 14. Τα ξύλινα κουφώματα έχουν απόλυτα λογικό κόστος πάντα ανάλογο της ποιότητας του υλικού.
 15. Τα ξύλινα κουφώματα δίνουν μια απαράμιλλη αίσθηση οικειότητας γιατί το ξύλο είναι στο DNA μας. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό χωρίς να μας φαίνεται αλλότριο όπως το μέταλλο ή το πλαστικό.
 16. Η ποικιλία υλικών για ξύλινα κουφώματα είναι μεγαλύτερη από ποτέ και πρακτικά ανεξάντλητη αν συνυπολογίσει κανείς και τους συνδυασμούς διαφορετικής ποιότητας ξύλου.

Τα ξύλινα κουφώματα Fenbau, όπως μια μεγάλη πόρτα, μπορούν να γίνουν το anchor point της διακόσμησης μας. Μπορούμε να αναδείξουμε με σποτάκια, να τα συνδυάσουμε με κουρτίνες και διάφορα σχέδια υφασμάτων. Ποιος θέλει να κάνει το ίδιο με μεταλλικά;

Pin It