Ανακαίνιση μπάνιου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η κατασκευή του μπάνιου όπως και της κουζίνας είναι από τα πιο δαπανηρά στάδια στην ανέγερση ενός σπιτιού. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και όσον αφορά την ανακαίνισή τους. Για αυτό το λόγο πρέπει να έχετε αποφασίσει τι θέλετε πως το θέλετε και να γίνουν συγκεκριμένα βήματα. Αν είστε σωστά οργανωμένοι και γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζεστε και θέλετε τότε θα ελαχιστοποιήσετε τα λάθη και αυτομάτως τα εξτρά έξοδα. Για αρχή σε μια ριζική ανακαίνιση μπάνιου χρειάζεται να απεγκαταστήστε όλα τα είδη υγιεινής και τα πλακάκια. Αυτό χρειάζεται να συμβεί για να πραγματοποιηθεί ένας καλός έλεγχος στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Και ίσως αν χρειαστεί να επέμβετε για να γίνουν οι  απαραίτητες αλλαγές ή αντικαταστάσεις.

Όσον αφορά την κατασκευή ενός μπάνιου από την αρχή, ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού πριν πάρει τις οριστικές αποφάσεις του θα πρέπει να εξετάσει κάποια στοιχεία με προσοχή. Όπως είναι οι υδραυλικές εγκαταστάσεις, η στεγανοποίηση, η σωστή εγκατάσταση και θέση των ειδών υγιεινής κλπ. Από τα υδραυλικά είδη στο σύνολό τους από τους θερμοσίφωνες μέχρι τα φλουσόμετρα και τα τηλέφωνα μπάνιου ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις επιλογές του. Στην κατασκευή του μπάνιου κάποιες λάθος επιλογές μπορεί αργότερα να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Τι θα πρέπει να προσέξετε για να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε

Τεχνικά Θέματα

Αν πρόκειται για ανακατασκευή του μπάνιου σας πρέπει να εξετάσετε αρχικά πως μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο. Από την άλλη αν φτιάχνετε ένα μπάνιο από την αρχή πρέπει να βρείτε τον χώρο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας. Θέλετε ένα μπάνιο μικρό ή μεγάλο και πως μπορείτε να το προσαρμόσετε με ακρίβεια με βάση τις καθημερινές ανάγκες σας.

Ένα πολύ βασικό στοιχείο είναι η αναζήτηση του κατάλληλου τεχνικού που θα κάνει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Μπορεί στο παρελθόν τα υλικά που χρησιμοποιούσαν να είχαν ημερομηνία λήξης. Όπως για παράδειγμα οι σιδηροσωλήνες στην ύδρευση. Σήμερα όμως τα υλικά εξασφαλίζουν απεριόριστη διάρκεια ζωής, αρκεί η δουλειά που θα γίνει να είναι τέτοια ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Mafou.gr - Είδη Υγιεινής - Βρύση

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ξεχωριστή παροχή ζεστού και κρύου νερού σε κάθε ένα από τα είδη υγιεινής. Δηλαδή, άλλη γραμμή για την μπανιέρα, άλλη για τη ντουζιέρα, άλλη για το νιπτήρα. Στον νιπτήρα θα τοποθετηθεί με κεντρική μονάδα από την οποία θα μπορούμε να απενεργοποιούμε όποια βρύση παρουσιάσει μελλοντικά πρόβλημα. Είναι τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια στην κατασκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων στα μπάνια.

Διακοσμητικά Θέματα

Σε δεύτερο στάδιο πρέπει να εξετάσετε την τοποθέτηση των ειδών υγιεινής σύμφωνα με τις επιθυμίες μας. Θέλετε μπανιέρα ή ντουζιέρα, πολλούς αποθηκευτικούς χώρους ή έξυπνα ράφια και πολλά άλλα. Η επιλογή των κατάλληλων επίπλων είναι καθοριστικής σημασίας για την έναρξη των εργασιών.

Η σωστή επιλογή του χρώματος στο μπάνιο σας παίζει και αυτή πολύ σημαντικό ρόλο. Οι ειδικοί της χρωματοθεραπείας πιστεύουν ότι το χρώμα επηρεάζει τον ψυχισμό μας. Στα μπάνια προτιμώνται οι απαλοί χρωματισμοί που δεν κουράζουν και τονώνουν την διάθεση.

Mafou.gr - Είδη Υγιεινής - Μπάνιο

Εκτός όμως από τις παραπάνω παραμέτρους, το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο πρέπει να αισθανόμαστε άνεση κι ασφάλεια. Στην πιο απλή περίπτωση, για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του, πρέπει το δωμάτιο αυτό να είναι καθαρό, λειτουργικό και κυρίως με σωστή θερμοκρασία και εξαερισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία τέτοιου είδους εργασία διαρκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα, ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου και τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Ο χώρος του μπάνιου στην σύγχρονη κοινωνία δεν είναι δευτερευούσης σημασίας. Αντιθέτως είναι ένας χώρος που περνάμε κάποιες ώρες της ημέρας. Ας τον διαμορφώσουμε όπως επιθυμούμε και όσο το δυνατόν καλύτερα.

Pin It