Όλα για την ανακαίνιση του σπιτιού:Feng-shui και καθρέφτες

Οι συμβουλές της πανάρχαιας κινεζικής τέχνης fengshui, αρχίζουν να ακολουθούνται από όλο και περισσότερους ανθρώπους, ενώ η ίδια βρίσκει φανατικούς ακολούθους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Κατά την ανακαίνιση  σπιτιού ή κάποιου μεμονωμένου χώρου μας, αναζητούμε λύσεις σε απλά και καθημερινά μας προβλήματα, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε την καλή κυκλοφορία της θετικής ενέργειας στο χώρο μας.

Αυτά ακριβώς και πολλά περισσότερα επιτυγχάνει το fengshui που σημαίνει «αέρας και νερό». Άλλωστε, η μετάφραση των δύο λέξεων που εκπροσωπούν την εν λόγω τέχνη μαρτυρούν την ικανότητα των νόμων της φύσης να μας κάνουν χαρούμενους, υγιείς και εύρωστους. Και παρόλο που η επιτυχία της φιλοσοφίας του δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, όσοι έχουν ακολουθήσει τις αρχές του ορκίζονται σε αυτό.

ανακαίνιση σπιτιού

Σίγουρα θα έχετε διαβάσει ότι οι καθρέπτες είναι ευαίσθητο θέμα στο fengshui. Που μπορούμε να τους τοποθετούμε και που όχι. Μετράει το σχήμα και το μέγεθος; Και πολλά ακόμα ερωτήματα που ταλανίζουν όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν ανακαίνιση στο σπίτι τους αλλά «σκοντάφτουν» σε φήμες και σκόρπιες συμβουλές αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Αρχικά αξίζει να κατανοήσετε ότι ο καθρέφτης αποτελεί ένα εργαλείο θεραπείας για τον χώρο. Δεν τον τοποθετούμε στο χώρο μας μόνο για να κοιταχτούμε ή για να ομορφύνουμε κάποιο τοίχο ή γωνία αλλά για να εξυπηρετεί κάποιο πολύ πιο σπουδαίο σκοπό.

Ένας καθρέφτης μπορεί να επιταχύνει την ροή της ενέργειας, να την αλλάξει ή να την στείλει εκεί που επιθυμούμε. Για να συμβούν όμως όλα αυτά πρέπει να ακολουθηθούν ορισμένοι κρίσιμοι κανόνες σχετικά με την ορθή τοποθέτησή τους. Διαβάστε ορισμένους βασικούς κανόνες που θα σας «λύσουν» τα χέρια.

Είναι σημαντικό να μην τοποθετείτε καθρέπτες ακριβώς απέναντι από την είσοδο του σπιτιού, από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες. Με αυτόν τον τρόπο διώχνεται την ενέργεια που προσπαθεί να μπει στο χώρο.

Τοποθετήστε τους καθρέφτες σας κοντά στην είσοδο (δεξιά ή αριστερά), ώστε η ενέργεια που μπαίνει στο χώρο να κυκλοφορήσει πιο άνετα και να κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις.

Βάλτε έναν καθρέφτη κοντά σε μια σκάλα που οδηγεί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς πολλά παράθυρα, όπως σοφίτα ή υπόγειο. Εκεί θέλουμε να δώσουμε στην ενέργεια μια ώθηση να φτάσει στο χώρο που θέλουμε.

Μην τοποθετείτε ποτέ δύο καθρέφτες τον έναν απέναντι από τον άλλον. Έτσι θα υπάρχει ένταση στην ατμόσφαιρα.

Βάλτε έναν καθρέφτη σε ένα μακρύ διάδρομο χωρίς φως. Μπορείτε να εναλλάσσετε κάποιους καθρέπτες δεξιά και αριστερά ώστε να οδηγήσετε την ενέργεια εκεί που θέλετε.

Αν θέλετε απαραίτητα έναν καθρέφτη μέσα στο δωμάτιό σας, τοποθετήστε τον παράλληλα με εσάς, ώστε να μην σας αντικρίζει ή μέσα στο φύλλο της ντουλάπας. Έτσι ο καθρέφτης θα σας παρέχει έναν ήρεμο ύπνο. Αντίθετα αν τοποθετήσετε τον καθρέφτη απέναντι από το κρεβάτι σας θα αντλεί όλη σας την ενέργεια και θα σας εμποδίζει από το να κοιμηθείτε καλά.

Pin It