Χειροποίητο έπιπλο – Η κορωνίδα των επίπλων

Τα χειροποίητα έπιπλα είναι η κορωνίδα των επίπλων κι αυτό διότι είναι σχεδιασμένα από ανθρώπινα χέρια για ανθρώπους με κύριο μέλημα την απόλυτη ευχαρίστηση, εξυπηρέτηση και φυσικά την άνεση τους . Τόσο τα υλικά κατασκευής τους όσο και το μεράκι με το οποίο δημιουργήθηκαν κάνει τα χειροποίητα έπιπλα να είναι πρώρα σε ζήτηση και επιθυμία από τους πελάτες . Η αξία τους και η αναλίωση τους στο χρόνο συμβάλουν άρρηκτα στη ζήτηση του.

κρεβατοκαμαρες

 

Τα χειροποίητα έπιπλα , ενώ έχουν κατά βάση πιο παραδοσιακό στιλ και σχεδιασμό , συχνά – και ανάλογα με το τι θέλει ο πελάτης – εμπλουτίζονται με σύγχρονα στοιχεία ή γίνονται εξ ολοκλήρου πιο μοντέρνα για να συμβαδίζουν και με το ύφος που θέλουμε να προσδώσουμε στο χώρο . Εξάλλου τα έπιπλα είναι αυτά που στολίζουν το εσωτερικό του σπιτιού ενώ ταυτόχρονα αγκαλιάζουν και τελειοποιούν την αισθητική του . Χωρίς τα έπιπλα δεν θα υπάρχει «Χαρακτήρας» στο εσωτερικό του σπιτιού . Επίσης ένα σπίτι χωρίς έπιπλα , προφανώς παύει να είναι λειτουργικό , άνετο , είναι σχεδόν μη κατοικήσιμο .

κρεβατοακαμαρα

Για παράδειγμα η κρεβατοκάμαρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού .

Τα έπιπλα τα οποία θα ντύσουν αρμονικά την κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να είναι άριστα ποιοτικά , εξαιρετικά βολικά και άνετα . Ως αναφορά στο κρεβάτι θα πρέπει να είναι από ανθεκτικά υλικά και καλοσχεδιασμένο έτσι ώστε να τοποθετείται το στρώμα με ευκολία . Τα χειροποίητα έπιπλα εξ άλλου θα πρέπει να υπηρετούν αυτούς που τα έχουν και όχι να δυσκολεύουν τη ζωή τους ολοένα και περισσότερο .

Επίσης , μεγάλο κεφάλαιο στον τομέα των χειροποίητων επίπλων είναι και το παιδικό δωμάτιο που στολίζεται από παιδικά έπιπλα φυσικά . Στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών παγκοσμίως ισχύει η φράση ότι «και τα παιδιά είναι άνθρωποι επίσης» (γνωστό ως “Children are people too”) και ο λόγος είναι διότι οφείλουμε να παρέχουμε την ίδια ποιότητα στα παιδιά όπως και σε ένα απαιτητικό ενήλικο .

παιδικα επιπλα

 

Τα δωμάτια των παιδιών έχουν σχεδόν πάντα πολυχρηστικό χαρακτήρα όπως ακριβώς είναι και τα έπιπλα που οφείλουν να τα συνοδεύουν . Τα παιδιά εκτός από κρεβάτι , χρειάζονται μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και γραφείο . Αν βέβαια τοποθετήσουμε όλα τα παραπάνω ξεχωριστά τότε θα καλύψουμε μια πολύ μεγάλη μερίδα του χώρου με σκοπό συχνά να χάνεται τόσο η λειτουργικότητα όσο και η ευελιξία των παιδιών μέσα σ ‘ αυτόν .

Χειροποίητα έπιπλα - Κωνσταντάρας

Γι’ αυτό συχνά επιλέγουμε χειροποίητα έπιπλα τα οποία να καλύπτουν περισσότερες από μια ανάγκες έτσι ώστε να μη σπαταλάμε πολλά από τα τετραγωνικά του δωματίου άσκοπα αλλά και για να διευκολύνεται ποιοτικά η ζωή αυτού που διαμένει εντός του δωματίου . Εξάλλου τα παιδιά δεν θα έχουν διάθεση να αλλάζουν συνέχεια τοποθεσίες και να περιτριγυρίζονται συνέχεια μέσα στο δωμάτιο τους αλλά αντιθέτως να εκτιμήσουν πολύ ότι θα μπορούν να βρουν ότι ψάχνουν εύκολα και γρήγορα .

Η προσφορά των επίπλων στον χώρο μας , εκτός από προφανής είναι και πολύ σημαντική. Διευκολύνουν τη ζωή μας, στηριζόμαστε, αποθηκεύουμε, εργαζόμαστε, κοιμόμαστε, ζούμε ανάμεσα σ΄ αυτά οπότε και οφείλουμε να εκτιμούμε την προσφορά τους και να επενδύουμε σ’ αυτά τόσο στην ποιότητα όσο και στην εμπιστοσύνη που έχουμε στην εμπειρία των ανθρώπων που τα δημιουργούν για εμάς .

Δείτε περισσότερα στο konstantaras.net

Pin It