Φθηνά ημιμόνιμα βερνίκια: είναι το μόνο που χρειάζεστε για ένα μανικιούρ διαρκείας στο σπίτι;

Και ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται μανικιούρ διαρκείας, το οποίο δεν θα χαλάει όσες δουλειές και αν κάνει και θα παραμένει αναλλοίωτο για εβδομάδες χωρίς να ξεφτίζει και να θαμπώνει; Το όνειρο αυτό έχει γίνει πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια με τα ημιμόνιμα βερνίκια, τα οποία διατηρούνται πάνω στο νύχι για πολλές μέρες και ταυτόχρονα το σταθεροποιούν κιόλας και δεν το αφήνουν να σπάσει όσο λεπτό και αν είναι. Επειδή η εφαρμογή τους δεν είναι καθόλου δύσκολη, ίσως έχετε σκεφτεί να το κάνετε μόνες σας στο σπίτι, για να γλιτώσετε τα χρήματα και το χρόνο σε κάποιο nail studio. Σίγουρα, το να ξεκινήσετε αγοράζοντας κάποια καλά, αλλά φθηνά  ημιμόνιμα βερνίκια είναι η πρώτη κίνηση για οικονομικό και ανθεκτικό μανικιούρ στο σπίτι, όμως τι άλλο θα χρειαστείτε;

base top coat

Βάση και top coat

Βασικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε βάση και top coat, ειδικά για ημιμόνιμο μανικιούρ. Η εφαρμογή του βερνικιού διαρκεί τόσο πολύ, επειδή πολυμερίζεται στο ειδικό φουρνάκι, όμως πρέπει αντίστοιχης τεχνολογίας να είναι τόσο η βάση όσο και το top coat, για να έχουμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Τι να προσέξετε στα βερνίκια

Όσον αφορά στα μανό, μην παρασυρθείτε από τις πολύ καλές τιμές στα επαγγελματικά φθηνά ημιμόνιμα βερνίκια. Επειδή το χρώμα διαρκεί πολύ, σας προτείνουμε να αγοράσετε αρχικά κάποια πιο κλασικά χρώματα που δεν θα βαρεθείτε, όπως κόκκινο, nude, μπορντό και ροζ, και έπειτα να πάτε σε πιο ιδιαίτερες επιλογές, όπως μπλε, πράσινο ή κίτρινο. Προσέξτε, επίσης, την υφή του βερνικιού. Αν αυτό είναι ποιοτικό, από γνωστή επαγγελματική εταιρεία, όπως η CND Shellac, τότε θα είναι από τη μία λεπτόρρευστο, για να απλώνεται εύκολα, αλλά από την άλλη θα έχει βαθύ και έντονο αποτέλεσμα.

cnd-shellac βερνίκια νυχιών

Φουρνάκι

Για να πολυμεριστεί το βερνίκι και να διατηρηθεί αναλλοίωτο πάνω στα νύχια, χρειάζεστε το ειδικό φουρνάκι με λάμπα UV ή LED. Κάθε φορά που απλώνετε μια στρώση από το βερνίκι, τη βάση ή το top coat, θα πρέπει να βάζετε τα χέρια σας μέσα στη συσκευή, για όσο χρόνο σας υποδεικνύει. Είναι ακίνδυνο και στην αγορά μπορείτε να βρείτε διαφόρων ειδών φουρνάκια σε πολύ οικονομικές τιμές.

Λοιπά σύνεργα μανικιούρ

Αφού μπήκατε στη διαδικασία να δημιουργήσετε μόνες σας ένα εκπληκτικό μανικιούρ διαρκείας, καλό είναι να το κάνετε αψεγάδιαστο. Για ένα ολοκληρωμένο, λοιπόν, μανικιούρ θα χρειαστείτε και ορισμένα σύνεργα. Αρχικά, με το ξυλάκι θα σπρώξετε τα πετσάκια προς τη βάση του νυχιού, για να αφαιρεθούν πιο εύκολα, αφού πρώτα βεβαίως έχετε μουλιάσει τα χέρια σε χλιαρό νερό με λίγο σαπούνι. Με το ειδικό ψαλιδάκια θα αφαιρέσετε τα πετσάκια, ενώ με το buffer θα αδρανοποιήσετε ελαφρά την επιφάνεια του νυχιού, για να την κάνετε περισσότερο κατάλληλη να υποδεχτεί το βερνίκι. Τέλος, με μια λίμα, της οποίας η σκληρότητα θα εξαρτηθεί από το πάχος του νυχιού σας, θα δώσετε στα νύχια σας το σχήμα που σας αρέσει, πάντα λιμάροντάς τα προς μία φορά, για να μην τα αδυνατίσετε.

Pin It