Τι χρειάζεστε για να ανοίξετε ένα βιβλιοπωλείο

Το ξεκίνημα μιας επιχείρησης γενικότερα και πόσο μάλλον μιας επιχείρησης στο χώρο του βιβλίου που περνάει κρίση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αγχωτικό. Ο επίδοξος επιχειρηματίας αναρωτιέται συνεχώς ποια βήματα πρέπει να κάνει και τι είναι αυτό που θα χρειαστεί σε ανθρώπινο και υλικό δυναμικό, για να μπορέσει να εδραιωθεί στην αγορά και να αποσβέσει την επένδυσή του. Η επίπλωση καταστημάτων, όπως η επίπλωση  βιβλιοπωλείου, είναι γενικά απλή και δεν απαιτεί τεράστια έξοδα, όμως  χρειάζονται και άλλα βήματα που θα εγγυηθούν την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματός σας.

Τα πρώτα βήματα

επιπλωση βιβλιοπωλειουΚαταρχάς, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να βρείτε έναν έμπιστο λογιστή, με τον οποίο θα έχετε μια συνεχή σωστή και επιμελή συνεργασία. Συζητήστε μαζί του τα οικονομικά σας στοιχεία, περιγράψτε του τους στόχους σας και καταστρώστε από κοινού μία ενιαία και κυρίως νόμιμη στρατηγική, η οποία θα σας απαλλάξει από περιττό άγχος και γραφειοκρατία. Παράλληλα, εκτός από το λογιστή, θα χρειαστείτε και κάποιο άτομο που θα πραγματοποιεί τις επαφές με τους εκδοτικούς οίκους αλλά και θα κάνει και κάποιες βασικές αναγνώσεις στα βιβλία που θα πουλάτε, αν θέλετε να ξεχωρίσετε στην αγορά και να προμηθεύετε τους πελάτες σας με τίτλους που έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν. Φυσικά, αυτή τη δουλειά μπορείτε να την κάνετε και εσείς, όμως ο εκδοτικός χώρος είναι πολύπλοκος, οπότε καλό είναι να μην το ξεκινήσετε, αν δεν έχετε τις γνώσεις και τις κατάλληλες γνωριμίες.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επιλέξετε και το υπόλοιπο προσωπικό της επιχείρησής σας και να φροντίσετε η πληρωμή των υπαλλήλων σας να είναι δίκαιη και νόμιμη, καθώς το ευχαριστημένο προσωπικό μπορεί να απογειώσει μια επιχείρηση και να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά σας.

Η επίπλωση του καταστήματός σας

Βασικό στάδιο κατά το άνοιγμα του βιβλιοπωλείου σας είναι και η επίπλωση του καταστήματός σας, στην οποία μπορεί να σας βοηθήσει κάποιος διακοσμητής. Για την επίπλωση καταστημάτων, όπως τα βιβλιοπωλεία, απαιτούνται καταρχάς γόνδολες, στις οποίες θα παρουσιάζετε τα ευπώλητα βιβλία αλλά και οποιονδήποτε τίτλο θέλετε να προωθήσετε στην είσοδο του βιβλιοπωλείου. Στην προώθηση κάποιων βιβλίων θα σας βοηθήσουν και τα εκθετήρια βιβλιοπωλείου, τα οποία προσομοιάζουν με τραπέζι και δίνουν στους πελάτες καλύτερη προοπτική. Για το μέσον της επιφάνειας του καταστήματος θα χρειαστείτε κεντρικά σταντ που θα είναι περιστρεφόμενα και με ρόδες, ενώ φυσικά οι βιβλιοθήκες του καταστήματος θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος του εμπορεύματός σας.

Οι βιβλιοθήκες πρέπει να διαθέτουν μεγάλα ράφια, όπου τα βιβλία δεν θα στέκονται συνωστισμένα, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να τα πιάσει εύκολα και να τα επεξεργαστεί. Για αυτό το λόγο, καλό είναι να μη διαλέξετε πολύ ψηλές βιβλιοθήκες ή αν πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε, όπως αν δεν έχετε μεγάλη επιφάνεια και θέλετε να εκμεταλλευθείτε τον κάθετο χώρο, τότε θα πρέπει να έχετε και κάποιου είδους σκάλα. Πολύ όμορφες είναι οι ξύλινες σκάλες που δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να ανέβει στα ψηλότερα ράφια άνετα και με ασφάλεια.

Τέλος, πολύ σημαντικά είναι τα έπιπλα που θα χρησιμοποιήσετε στη βιτρίνα. Μπορεί να είναι πάγκοι, εκθετήρια ή γόνδολες, αλλά το σημαντικότερο είναι να δημιουργούν μία ελκυστική βιτρίνα, στην οποία θα έχετε τοποθετήσει τους πιο δημοφιλείς τίτλους.

Πηγή: Kmstoredesign.gr

 

 

Pin It