Τεχνητά νύχια με gel ή ακρυλικό

Τα προϊόντα νυχιών είναι από τα πλέον αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης για μια γυναίκα. Και αυτό διότι αποτελούν μια λύση ομορφιάς που η γυναίκα μπορεί να δει πάνω της ανά πάσα στιγμή, σε αντίθεση παραδείγματος χάριν με τα προϊόντα μακιγιάζ προσώπου όπως οι σκιές και τα κραγιόν, για τα οποία χρειάζεται καθρέφτη ή τα σχόλια των γύρω της για να χαρεί για το αποτέλεσμα. Παράλληλα, τα προϊόντα νυχιών διατηρούνται για καιρό, ανάλογα με το είδος τους και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν μετά το τέλος της ημέρας. Τέλος, πολύ σπάνια ευθύνονται για αλλεργίες σε αντίθεση με τα προϊόντα μακιγιάζ για το πρόσωπο, τα οποία χρειάζονται μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή τους και ακόμα και τα ακριβότερα υπάρχει περίπτωση να μη γίνουν ανεκτά από το δέρμα και τα μάτια.

Ωστόσο, τα προϊόντα νυχιών έχουν το μειονέκτημα ότι απαιτούν από τη γυναίκα μια παραπάνω προσοχή κατά τη χρήση τους, αν θέλει να βλέπει τα νύχια της για καιρό περιποιημένα και λαμπερά. Τα κοινά βερνίκια κρατούν μετά βίας μία εβδομάδα και θαμπώνουν σε χρήση μέσα στη θάλασσα ή με απορρυπαντικά. Γι’ αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλή τα προϊόντα νυχιών που έχουν μόνιμο αποτέλεσμα, δηλαδή δεν φθείρονται και διατηρούνται πάνω στο νύχι για όσο διάστημα επιθυμεί η γυναίκα. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το gel και το ακρυλικό. Στη συνέχεια παρατίθενται τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε τεχνικής που θα βοηθήσουν την κάθε ενδιαφερόμενη να αποφασίσει τι της ταιριάζει καλύτερα.

Τα ακρυλικά νύχια ενδείκνυνται για γυναίκες με φαγωμένα ή πολύ κοντά νύχια, γιατί είναι πολύ ανθεκτικά, σταθεροποιούνται με τον καλύτερο τρόπο πάνω στο νύχι και ως εκ τούτου διαρκούν περισσότερο. Παράλληλα, αν σπάσει κάποιο μέρος του νυχιού το ακρυλικό νύχι επιδιορθώνεται πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει φυσικά τα νύχια για να γίνουν δυνατότερα. Τέλος, τα ακρυλικά νύχια στεγνώνουν μόνα τους χωρίς τη χρήση λάμπας και αφαιρούνται εύκολα και γρήγορα με καθαρό ασετόν. Από την άλλη, όμως, τα ακρυλικά νύχια παρουσιάζουν και μειονεκτήματα σχετικά με την εφαρμογή τους. Συγκεκριμένα μυρίζουν έντονα και άσχημα μέχρι να στεγνώσουν, αλλά επειδή στεγνώνουν γρήγορα απαιτούν πολύ έμπειρα χέρια στην εφαρμογή τους, καθώς υπάρχει περίπτωση να προκύψει αφύσικο αποτέλεσμα με πολύ χοντρό νύχι.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του gel είναι ακριβώς αυτό, ότι φέρνει ένα φυσικό αποτέλεσμα που δεν φανερώνει ότι τα νύχια είναι τεχνητά σε αντίθεση με τα ακρυλικά νύχια. Έτσι, τα νύχια είναι λεπτά και απόλυτα διαφανή. Παράλληλα, είναι εντελώς άοσμο. Ωστόσο, ακριβώς επειδή είναι πιο φυσικό υλικό, στερείται ανθεκτικότητας σε σύγκριση με τα ακρυλικά νύχια. Έτσι, αντέχει πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα και μπορεί να σπάσει ή να ραγίσει. Τέλος, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι ενδέχεται να βλάψει τελικά τα νύχια καθώς κατά την εφαρμογή του, αν η τεχνίτρια δεν είναι έμπειρη, μπορεί να καταστρέψει το νύχι, ενώ για την αφαίρεσή του απαιτείται τροχός και λιμάρισμα.

Συνεπώς, κάθε γυναίκα ανάλογα με τις ανάγκες της και το αν θέλει να πετύχει περισσότερο ανθεκτικό ή περισσότερο φυσικό αποτέλεσμα μπορεί να διαλέξει την αντίστοιχη μέθοδο.

Ακρυλικά νύχια

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: e-creativegroup.gr

Pin It