Τα ερπετά είναι τα πιο καλόβολα κατοικίδια

Τα ερπετά δεν είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό μετά τη λέξη κατοικίδιο. Κάποιοι σκέφτονται αμέσως δηλητηριώδη φίδια και δράκους. Και δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο αληθές γιατί τα περισσότερα είναι ιδιαίτερα αμυντικά ζώα, δεν μεταφέρουν ασθένειες και είναι φυτοφάγα.

Απλά σκεφτείτε πόσα αξεσουάρ υπάρχουν σε ένα pet shop ή σε ένα online pet shop για ερπετά και πόσα για σκύλους.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να πειστεί κανείς για την ιδιαίτερη αξία τους κατοικίδια. Εδώ θα κάνουμε μια μικρή απόπειρα εξετάζοντας τις πρακτικές διαστάσεις του να έχουμε ένα κατοικίδιο ερπετό.

Το σίγουρο έιναι ότι τα ερπετά είναι το λιγότερο απαιτητικά. Αυτό τα κάνει ιδανικά για παιδιά που θέλουν να αγοράσουν και φροντίσουν το πρώτο τους κατοικίδιο. Σκεφτείτε απλά άλλα κατοικίδια ζώα, όπως οι σκύλοι και οι γάτες, πόση φροντίδα και πόση προσοχή θέλουν.

Καταρχήν, τα ερπετά δεν χρειάζεται να τρέφονται καθημερινά. Μπορούν να τρέφονται καθημρινά αλλά μπορούν να αντέξουν για μεγάλα διαστήματα χωρίς να τρέφονται ιδιαίτερα. Κάποια χωρίς να τρέφονται καθόλου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φύγετε, να γυρίσετε και να βρείτε το ερπετό σας χαρούμενο και υγειές. Αν ταίζετε το ερπετό σας δύο φορές την εβδομαδα αρκεί. Αυτό ειναι λιγότερο από τη φροντίδα που δίνετια στα φυτά του μπαλοκονιού.

Σκεφτείτε πάλι, πόσες τρίχες και πόσα μαλιά αφήνουν τα άλλα ζώα και τις ανάγκες καθαρισμού που προκύπτουν. Ένας μαλιαρός σκύλος θέλει πλύσιμο και λούσιμο και όταν τελειώσει αυτό πρέπει καθαρίσουμε το σπίτι από τις τρίχες.

Τα ερπετά δεν χρειάζονται απολύτως καμία φροντίδα – περιποιηση ομορφιάς ενώ είναι σχεδόν απίθανο να φέρουν αλλεργιογόνα όπως τα συνηθισμένα κατοικίδια. Αυτό, σε συνδυασμό οτι δεν μεταφέρουν ασθένειες που προσβάλουν τον άνθρωπο τα κάνει ιδανικά για παιδιά και ηλικιωμένους.

Τα ερπετά είναι μικρά “τερατάκια” αλλά από μια άλλη σκοπιά είναι πανέμορφα και γλυκά. Μας δίνουν συναισθήματα χωρίς μάλιστα να χρειάζονται να τους δείξουμε εμείς την αγάπη μας.

Τα παραμελημένα σκυλιά εμφανίζουν δείγματα κατάθλιψης, επιθετικότητας και φυσικά δεν συζητάμε τα συμπτώματα σοκ που παρουσιάζουν αν ξεχάσουμε να τα ταΐζουμε ή να τους δώσουμε νερό. Τα ερπετά δεν χρειάζονται τόση προσοχή, δεν χρειάζονται καν προσοχή.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, τα ερπετά δεν χρειάζονται φροντίδα και παρακολούθηση για να πάνε στην τουαλέτα.

Αλήθεια είναι τόσο ιδανικά τα πράγματα; Στην πραγματικότητα τα ερπετά έχουν εξειδικευμένες απαιτήσεις σε θέρμανση, ψύξη, υγρασία και φωτισμό. Αλλά αυτά είναι πράγματα που ρυθμίζονται μία φορά κατά την αγορά τους και μετά δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε ξανά.

Τα ερπετά μάλιστα δεν χρειάζονται μεγάλο χώρο. Ακόμα και το μεγαλύτερο ερπετό όπως ένας δράκος αποκλείεται να ξεπεράσει το ένα μέτρο, τα περισσότερο ερπετά είναι μικρότερα από 30 εκατοστά.

Σκεφτείτε μια μεγάλη χελώνα. Αυτό είναι περίπου το μεγαλύτερο μέγεθος.

Σε κάθε περίπτωση το μέγεθος των ερπετών είναι διαχειρίσιμο και δεν απαιτούν έξτρα χώρο για βόλτα, ανάπαυση. Ένα ερπετό μπορεί να ζει μέσα στο σπίτι μας χωρίς ποτέ να του δημιουργηθεί η ανάγκη για να πάει έξω, να τρέξει μεγάλες αποστάσεις ή να έχει εξειδικευμένες κατασκευές για να ασκείται.

Τα ερπετά τρώνε έντομα και τρωκτικά που μπορούν να βρεθούν εύκολα σε pet shop, online pet shop αλλά μπορούν να περάσουν και με απλές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά. Φυσικά ένα υγιές ερπετό θα θελήσει μια πλήρη δίαιτα αλλά όπως είπαμε τα ερπετά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν μέρες ολόκληρες χωρίς τροφή.

reptile-online petshop

Pin It