Συμβουλές προς νέους ιστιοπλόους για rent a rib in Greece

Η ιστιοπλοΐα και γενικά το ταξίδι με κάποιο τύπο σκάφους έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, αφού το rent a rib in Greece είναι μια φθηνή και εύκολη επιλογή για τον καθένα. Οι ενοικιάσεις φουσκωτών σκαφών και ιστιοπλοϊκών έχουν διευκολύνει κατά πολύ όλους τους επίδοξους θαλασσοπόρους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν δικό τους σκάφος. Ποιος είναι όμως ο δεκάλογος του σωστού ιστιοπλόου, τον οποίο πρέπει να τηρούν όλοι όσοι επιβαίνουν σε ένα σκάφος;

Κάντε ένα πλάνο

rent a rib in greeceΤο πρώτο βασικό σημείο είναι να έχετε οργανώσει εκ των προτέρων ένα λεπτομερές πλάνο για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, τις αποστάσεις που θα διανύετε καθημερινά, τα μέρη που θα επισκεφθείτε και τις μέρες που θα καθίσετε στο καθένα. Σε αυτό το πλάνο πρέπει να συμφωνήσουν όλοι χωρίς δυνατότητα στην πορεία να αλλάξουν γνώμη, αφού αν δεν υπάρχει πειθαρχία σε αυτό το θέμα μπορεί ο κυβερνήτης να έρθει αντιμέτωπος με απρόοπτα και ανεπιθύμητα συμβάντα, όπως ακατάλληλες καιρικές συνθήκες.

Όσο πιο πολλοί τόσο το καλύτερο

Αν έχετε νοικιάσει μεγάλο ιστιοπλοϊκό σκάφος, καλό είναι να μεριμνήσετε, εκτός από τους δύο κατόχους διπλώματος ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης που απαιτούνται από το νόμο για rent a boat, να υπάρχουν και άλλα έμπειρα άτομα στο πλήρωμα, για να έχετε επιπλέον χέρια βοηθείας. Διαφορετικά, θα είναι ιδιαίτερα κουραστικό για τους δύο κυβερνήτες να κουμαντάρουν το σκάφος και να δίνουν οδηγίες σε άπειρα άτομα. Επιπλέον, όσοι έχουν κάποια εμπειρία από σκάφη θα μπορούν να επιδείξουν εκτός από την απαραίτητη πειθαρχία και τη χρυσή αρετή της υπομονής που είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα, αν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα έχετε υπολογίσει, όπως για παράδειγμα αν δεν φυσάει και το σκάφος δεν κινείται.

Rent a rib in Greece

Αν δεν έχετε έμπειρους θαλασσοπόρους στην παρέα, ίσως τότε πρέπει να σκεφθείτε το ενδεχόμενο της ενοικίασης φουσκωτού σκάφους. Με την επιλογή του rent a rib μπορείτε να ταξιδέψετε λιγότερα άτομα και το σημαντικότερο δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ιστιοπλοΐας, αφού το φουσκωτό σκάφος είναι μηχανοκίνητο και απαιτεί έναν μόνο κυβερνήτη με κατώτερο δίπλωμα από αυτό της ανοικτής θαλάσσης. Το πρόβλημα του rent a rib in Greece είναι ότι τα φουσκωτά σκάφη δεν μπορούν να πλεύσουν κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες ούτε να απομακρυνθούν από την ακτή όσο τα ιστιοπλοϊκά και τα μεγάλα μηχανοκίνητα σκάφη. Από τη μία, αυτό στην Ελλάδα δεν αποτελεί απαραίτητα εμπόδιο, αφού τα νησιά είναι κοντά το ένα στο άλλο και οι αποστάσεις μπορούν να διανυθούν με μεγάλη ευκολία, όμως από την άλλη οι δυνατοί άνεμοι των θερινών μηνών ιδιαίτερα στο Αιγαίο είναι συχνά απαγορευτικοί για τα φουσκωτά.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι, όταν έχετε να κάνετε με θάλασσα, να μην είστε ποτέ εφησυχασμένοι και να επιλέγετε όσο το δυνατόν πιο ήπιες καιρικές συνθήκες και πολυσύχναστα μέρη, διότι σε απρόσιτες περιοχές, όπου θα είστε μόνοι, δεν θα έχετε κάποιον να σας βοηθήσει αν συμβεί κάποιο απρόοπτο. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτή την πιθανότητα η ψυχραιμία και η δυνατότητα πρόβλεψης αποτελούν το άλφα και το ωμέγα ενός σωστού κυβερνήτη, ο οποίος έχει την απόλυτη ευθύνη τόσο του σκάφους και του πληρώματος όσο και του εαυτού του.

Pin It