Στέφανα γάμου: αυτές είναι οι επιλογές σας για ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα

Η στιγμή της γαμήλιας τελετής πλησιάζει και μέσα σε όλες τις προετοιμασίες πρέπει να διαλέξετε με το έτερόν σας ήμισυ και τα στέφανα  γάμου σας. Τα στέφανα γάμου είναι ιδιαίτερα συμβολικής αξίας, μιας και με αυτά θα ενωθείτε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον άνθρωπο της ζωής σας. Μέσα στην όμορφη στεφανοθήκη τους τα στέφανα θα παραμείνουν φυλαγμένα για όλη σας τη ζωή και θα σας θυμίζουν τις αξέχαστες στιγμές του γάμου σας. Για αυτό, λοιπόν, το τόσο σημαντικό αντικείμενο οι επιλογές που έχετε είναι πάρα πολλές και στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες στέφανα γάμου, από διάφορα υλικά και σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Ωστόσο, μόνο ένα ζευγάρι θα είναι για εσάς, θα σας γοητεύσει από την αρχή και θα δώσει τη δική του πινελιά στο γάμο σας.

Από τι φτιάχνονται τα στέφανα γάμου;

Το μέταλλο, από το οποίο κατασκευάζονται τα στέφανα γάμου, είναι το ασήμι, ενώ σπανιότερα χρησιμοποιείται και χρυσός ή λευκόχρυσος ή κατασκευάζονται ασημένια στέφανα επιχρυσωμένα. Από εκεί και πέρα πάνω σε αυτή την παλέτα μπορούν να γίνουν διάφορες προσθήκες. Φυσικά, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια, ιδιαίτερα αυτά που είναι λάτρεις του απλού και απέριττου, τα οποία προτιμούν απλά ασημένια στέφανα γάμου, όπου η πινελιά μπορεί να δοθεί είτε με το χρώμα του μετάλλου (προς το λευκό ή προς το κίτρινο) είτε με το φινίρισμα.

στέφανα γάμου Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά, μπορείτε να προσθέσετε στα στέφανα γάμου ημιπολύτιμες πέτρες, κρύσταλλα swarovski ή μαργαριτάρια. Σε αυτή την περίπτωση, η νύφη θα πρέπει να συνδυάσει με τα στέφανα και τα κατάλληλα σκουλαρίκια, που βρίσκονται σε μεγάλη εγγύτητα, ώστε να επιτευχθεί ένα αρμονικό σύνολο.

Τα σχέδια

Εκτός από πέτρες, ξεχωριστά θα γίνουν και τα στέφανα του γάμου σας με τα σχέδια που μπορούν να προστεθούν επάνω τους με διάφορα υλικά. Τα πιο συχνά σχέδια είναι τα άνθη λουλουδιών, οι καρδιές αλλά και τα φύλλα και τα κλαδιά ελιάς, αφού η ελιά συμβολίζει την ένωση του ζευγαριού και τη γονιμότητα. Αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό και εκκεντρικό, οι κορδέλες ή το τούλι θα δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα που θα ξεχωρίζει πάνω στο κεφάλι σας και δεν θα περνάει σε καμία περίπτωση απαρατήρητο.

Vintage, γιατί όχι

Της μόδας τα τελευταία χρόνια είναι και τα πορσελάνινα στέφανα γάμου, που θυμίζουν παλαιότερες εποχές και είναι vintage. Ιδιαίτερα τα σχέδια με λουλουδάκια δείχνουν υπέροχα πάνω σε αυτά τα στέφανα που καλό είναι να συνδυαστούν με πιο παραδοσιακό νυφικό, επίσημο κοστούμι από το γαμπρό και αντίστοιχα σκουλαρίκια από τη νύφη.

Καλό είναι πάντως τα στέφανα γάμου να επιλεγούν προσεκτικά και να εντάσσονται ομαλά στο ευρύτερο σύνολο της διακόσμησης του γάμου. Έτσι, αν επιλεγούν στέφανα γάμου  με κάποιες πολύτιμες πέτρες, οι ίδιες πέτρες πρέπει να επιλεγούν και για τις καράφες, τα ποτήρια και το δίσκο του γάμου, ενώ και τα χρώματα των λουλουδιών, των λαμπάδων και του διακόσμου θα δείχνουν πιο όμορφα αν συνδυάζονται μεταξύ τους επίσης. Οι λεπτομέρειες αυτές θα κάνουν τη διαφορά και θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα υψηλού επιπέδου αισθητικό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Πηγή: Verorama.gr

Pin It