Οι βασικοί κανόνες για το σωστό πρωινό μακιγιάζ.

Όσο κι αν βιαζόμαστε το πρωί να φύγουμε για τη δουλειά, οι περισσότερες από εμάς είμαστε υποχρεωμένες να έχουμε μια όμορφη και προσεγμένη εμφάνιση.

Αυτό προϋποθέτει την κατάλληλη επιλογή των ρούχων, αλλά και των προϊόντων μακιγιάζ που θα επιλέξουμε για την πρωινή μας εικόνα.

Για να αποφύγουμε βασικά λάθη που συνήθως γίνονται στο πρωινό μακιγιάζ, αρκεί να ακολουθήσουμε μερικούς βασικούς κανόνες.

Αρχικά, η επιλογή της βάσης ή του make up που θα χρησιμοποιήσετε, δεν πρέπει να είναι «βαριά». Επιλέξτε ένα προϊόν ελαφριάς σύστασης, που δεν θα «φορτώσει» την επιδερμίδα σας, αλλά θα σας δώσει την ζητούμενη ομοιομορφία στο χρώμα με τρόπο ανάλαφρο.

Έτσι θα πετύχετε νεανική και δροσερή όψη.

Ένα κόλπο για να πετύχετε αυτή την αέρινη όψη στην επιδερμίδα μετά την εφαρμογή του make up είναι να εφαρμόζετε την πούδρα στο πρόσωπο με πινέλο και όχι με σφουγγαράκι. Αποφεύγεται η μεγάλη ποσότητα πούδρας και περνά σε όλο το πρόσωπο η κατάλληλη ποσότητα που χρειάζεστε.

Όταν βάφετε τα μάτια σας, και η ώρα δεν έχει φτάσει 8.00 το πρωί, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις μεγάλες ποσότητες σκούρων μολυβιών ή eyeliner.

Για να δώσετε γραμμή στα μάτια προτιμήστε ένα απαλότερο χρώμα μολυβιού όπως καφέ ή γκρι, αποφεύγοντας το μαύρο χρώμα.

Μην χρησιμοποιείτε eyeliner γιατί το αποτέλεσμα που δίνει είναι εντυπωσιακό μεν, «σκληρό» δε, πράγμα που θέλουμε να αποφύγουμε την συγκεκριμένη ώρα.

Η καλύτερη επιλογή είναι η χρήση σκιάς στο περίγραμμα των ματιών, που δίνει φυσικό και πιο «μαλακό» αποτέλεσμα.

Για το υπόλοιπο βλέφαρο, προτιμήστε σκιές σε φυσικό χρώμα και όχι ιδιαίτερα σκούρες. Φροντίστε ο τόνος της σκιάς να μην απέχει περισσότερο από έναν τόνο από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας.

Προχωρώντας στα ζυγωματικά, αποφύγετε τη χρήση έντονων ή σκούρων ρουζ, όσο κι αν σας πηγαίνουν. Η λάθος επιλογή του ρουζ, μπορεί να καταστρέψει όλο σας το μακιγιάζ.

Προτιμάτε γήινες και φυσικές αποχρώσεις, ανάλογα με το χρώμα του δέρματός σας.

Έτσι αν το δέρμα σας είναι ανοιχτόχρωμο, το παλ ροζ και το ροδακινί είναι οι καταλληλότερες αποχρώσεις που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σας με έναν όμορφο τρόπο και δεν θα προσθέσουν χρόνια ή ένταση στο πρωινό μακιγιάζ σας.

Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία της πιο σκουρόχρωμης επιδερμίδας, οι αποχρώσεις του ροδακινί και της τερακότα, είναι αυτό που χρειάζεστε.

Η επιλογή της απόχρωσης του κραγιόν είναι επίσης σημαντική.

Προτιμήστε να επιλέξτε απόχρωση κοντινή σε αυτή που διαθέτουν τα χείλη σας. Εναλλακτικά πολύ δροσερή εμφάνιση στα χείλη δίνουν τα lip gloss και lip balm, και ταυτόχρονα τα διατηρούν ενυδατωμένα.

Μην ξεχνάτε ότι αν επιλέξετε να τονίσετε τα μάτια σας, τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου θα πρέπει να μένουν πολύ κοντά στα φυσικά σας χρώματα (χείλη και ζυγωματικά).

Αν πάλι επιλέξετε κάποιο από τα υπόλοιπα μέρη του προσώπου σας, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια αναλογία.

Φροντίστε να προμηθευτείτε με τα καταλληλότερα προϊόντα μακιγιάζ, που θα σας εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια στο μακιγιάζ σας.
Προϊόντα μακιγιάζ

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: creativegroup.gr

Pin It