Νύχια με τζελ: πώς θα τα φροντίσετε σωστά

Τα νύχια με τζελ και το ημιμόνιμο μανικιούρ αποτελούν τις πιο δημοφιλείς λύσεις που μας εξασφαλίζουν ότι το μανικιούρ μας θα μείνει αναλλοίωτο για πολλές ημέρες αν όχι εβδομάδες. Μπορούμε πια να ξεχάσουμε τα αντιαισθητικά ξεφτίσματα στην άκρη του νυχιού από τις πρώτα κιόλας μέρες, τις γρατζουνιές και τη θαμπάδα. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, τα τεχνητά νύχια με τζελ είναι ό,τι πιο πρωτοποριακό και αγαπημένο μπορεί να κάνει μια γυναίκα, για να έχει χέρια που ξεχωρίζουν. Ωστόσο, όλες μας το έχουμε διαπιστώσει ότι τεχνικές, όπως το φουρνάκι, το τζελ και το ακρυλικό εξασθενούν τα νύχια και τα κάνουν να φαίνονται άγρια, λεπτά και θαμπά. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό, ώστε να απολαμβάνουμε μόνο τα οφέλη των όσων έχει να μας προσφέρει η βιομηχανία της ομορφιάς χωρίς τα προβλήματα;

νύχια με τζελΕλαιόλαδο και αμυγδαλέλαιο

Τα νύχια με τζελ σπάνε μετά την αφαίρεση του υλικού επειδή είναι αφυδατωμένα, οπότε το μυστικό είναι να τα ενυδατώνετε καλά. Η βιταμίνη Ε μπορεί να εγγυηθεί βαθιά αναδόμηση της στοιβάδας του νυχιού βοηθώντας στην ανάπλασή της. Το ελαιόλαδο είναι πλούσια πηγή σε βιταμίνη Ε και αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βουτάτε κάθε βράδυ τα νύχια σας σε ένα μπολ με ελαιόλαδο για δέκα λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να περνάτε τα νύχια και τα πετσάκια με ένα βαμβάκι ποτισμένο σε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, το οποίο επίσης είναι πολύ ενυδατικό και μπορεί να κάνει θαύματα στα ταλαιπωρημένα νύχια με τζελ.

Κρέμα για τα χέρια

Μία πολύ εύκολη λύση είναι να απλώνετε την κρέμα για τα χέρια μέχρι τα νύχια και να κάνετε απαλό μασάζ, για να απορροφηθεί. Η κρέμα προστατεύει το ξερό δέρμα και θα βελτιώσει την όψη των νυχιών, ενώ θα μαλακώσει και τα πετσάκια. Μπορεί να μην είναι τόσο θαυματουργή όσο το ελαιόλαδο, απαιτεί όμως απλά μία γρήγορη κίνηση που γίνεται καθημερινά, αρκεί να ξέρουμε πώς να την κάνουμε.

Διάλειμμα από το εντατικό μανικιούρ

Όλες θέλουμε να είμαστε κομψές συνεχώς, δυστυχώς όμως κάποιες φορές προέχει να αφήνουμε κάθε μέρος του σώματός μας να ξεκουράζεται. Το συνεχές μανικιούρ χωρίς διαλείμματα, ειδικά αν είναι μανικιούρ με τζελ, ακρυλικό ή φουρνάκι για ημιμόνιμο αποτέλεσμα, δεν αφήνει χρόνο στο νύχι να ξεκουραστεί και να δυναμώσει με φυσικό τρόπο χωρίς την επιβάρυνση των χημικών. Έτσι, λοιπόν, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι είτε να αφήνετε τα νύχια σας εντελώς άβαφα για μερικές μέρες μεταξύ των μανικιούρ είτε στο ενδιάμεσο, για μερικές εβδομάδες, να βάφετε τα νύχια σας με απλό μανό που βοηθάει τα νύχια να αναπνέουν. Ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε μανό που έχετε ξεχασμένα στο συρτάρι σας.

Κοντά νύχια

Στα διαλείμματα μεταξύ των μανικιούρ καλό είναι να κόβετε τα νύχια σας κοντά. Επειδή τα νύχια μετά το τζελ και το φουρνάκι είναι εύθραυστα, αν τα έχετε μακριά, είναι πολύ πιθανό να σπάσουν και να φθαρούν. Αντίθετα, αν τα έχετε κοντά, θα τα προστατεύσετε αποτελεσματικά και θα τους δώσετε την ώθηση που χρειάζονται, για να θρέψουν και να είναι έτοιμα για νέες περιπέτειες!

Pin It