Νύχια με τζελ και άλλοι τρόποι να καταπολεμήσετε την ονυχοφαγία

Οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους να αντιμετωπίζουν το άγχος της καθημερινότητας, να το εξωτερικεύουν και δυστυχώς πολλές φορές να βλάπτουν τον εαυτό τους με κάποιες συνήθειες. Ένας από αυτούς τους τρόπους, που αποτελεί μία κακή και εθιστική συνήθεια, η οποία αποτυπώνει το πόσο ταραγμένος και αγχωμένος είναι κάποιος, είναι η ονυχοφαγία, δηλαδή το να τρώει κανείς συστηματικά και έντονα τα νύχια του. Αυτή η συνήθεια εκτός από αντιαισθητική είναι και βλαβερή, επειδή καταστρέφει τα νύχια ακόμα και μόνιμα, χαλάει το σχήμα τους, τα μικραίνει, αλλοιώνει την εξωτερική τους στοιβάδα και τελικά στρεβλώνει ολόκληρη την εικόνα των χεριών μας. Λύσεις για την ονυχοφαγία υπάρχουν πολλές, όπως τεχνητά νύχια με τζελ, βερνίκια με πικρή γεύση ή κομπολόγια, όμως πάντα η πιο αποτελεσματική λύση είναι να αντιμετωπίσετε την πηγή του άγχους και να προσπαθήσετε να βρείτε άλλους, πιο δημιουργικούς τρόπους να εξωτερικεύετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να τα μετατρέπετε σε κάτι ωφέλιμο.

Τεχνητά νύχια με τζελ

Τα νύχια με τζελ είναι μια πολύ καλή λύση για την ονυχοφαγία για δύο λόγους. Καταρχάς, τα νύχια με τζελ έχουν ένα πολύ υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα, αφού μοιάζουν φυσικά, είναι μεγάλα και σε όμορφο σχήμα και συνδυάζονται με ένα ολοκληρωμένο μανικιούρ, το οποίο κάνει τα άκρα σας να σφύζουν από υγεία και να λάμπουν σε όποιο χρώμα εσείς διαλέξετε. Εκτός, όμως, από το βραχυπρόθεσμο αισθητικό αποτέλεσμα, τα νύχια με τζελ έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα. Καλύπτουν το φυσικό νύχι που είναι μαλακό και μπορεί να φαγωθεί και αφήνουν εκτεθειμένη μια σκληρή μόνο επιφάνεια, η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ονυχοφαγίας. Έτσι, όχι μόνο θα έχετε όμορφα νύχια αλλά και δεν θα τρώτε τα φυσικά σας, αφήνοντάς τα να ανακάμψουν προστατευμένα με το κάλυμμα των νυχιών με τζελ.

νυχια με τζελΒερνίκια με πικρή γεύση

Αν φοβάστε ότι θα επιβαρύνετε το φυσικό σας νύχι με τα νύχια με τζελ, δεν θέλετε να επιβαρυνθείτε οικονομικά ή γενικά δεν έχετε όρεξη να μπείτε στη διαδικασία των τεχνητών νυχιών, τότε τα βερνίκια νυχιών με πικρή γεύση είναι μια εύκολη και πρακτική λύση. Απλώς τα αγοράζετε από οποιοδήποτε κατάστημα καλλυντικών, βάφετε με αυτά τα φυσικά σας νύχια και κάθε φορά που πάτε να τα φάτε έρχεστε σε επαφή με την άσχημη γεύση του βερνικιού που σας αποτρέπει δραστικά. Στην αρχή, θα βασανιστείτε λίγο με αυτή την πρακτική, όμως κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι αποτελεσματική, αφού εκπαιδεύει τον εγκέφαλο μακροπρόθεσμα να συνδυάζει τη συνήθεια της ονυχοφαγίας με ένα πολύ αρνητικό ερέθισμα.

Κομπολόγια

Η ονυχοφαγία προκύπτει συχνά επειδή δεν έχετε κάποιον τρόπο να διοχετεύσετε την ενέργεια των χεριών σας και βρίσκεστε σε αμηχανία. Αν τα αίτια δεν εδράζονται πιο βαθιά στην ψυχολογία σας, τότε θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε αυτή την έξη με κάτι που θα σας κρατάει απασχολημένα τα χέρια, όπως ένα κομπολόι. Ωστόσο, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπου η ονυχοφαγία έχει ως στόχο να βλάψετε και να πονέσετε τον εαυτό σας, τότε αυτή η λύση δεν θα έχει μεγάλη επιτυχία σε βάθος χρόνου.

Pin It