Καλοκαιρινά στέφανα γάμου: η ξεχωριστή λεπτομέρεια της τελετής

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για γάμους από το καλοκαίρι. Η γαμήλια τελετή μπορεί να γίνει σε κάποιο γραφικό εκκλησάκι δίπλα στη θάλασσα και το γλέντι σε κάποιο παραλιακό κέντρο ή κτήμα κάτω από τον έναστρο ουρανό. Το νυφικό είναι αέρινο και όλες οι λεπτομέρειες του στολισμού παραπέμπουν σε νησί… Ένα ονειρεμένο σκηνικό για αυτή την ευτυχισμένη ημέρα που θα αποτυπωθεί σε ξεχωριστές φωτογραφίες με υπέροχο φόντο. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία και μετράει. Ο στολισμός, το βάψιμο της νύφης, οι μπομπονιέρες και τα στέφανα γάμου μπορούν να υποστηρίξουν τέλεια το concept του καλοκαιρινού γάμου. Συνεχίστε να διαβάζετε και πάρτε όμορφες ιδέες για καλοκαιρινά στέφανα γάμου που θα κλέψουν την παράσταση.

καλοκαιρινος γαμος

Γενικά, τα καλοκαιρινά στέφανα γάμου κατασκευάζονται από φυσικά υλικά σε αρμονία με τη φύση. Ξύλο και δαντέλα έχουν την τιμητική τους ως ανάλαφρα υλικά που μπορούν να ταιριάξουν εξαιρετικά με διάφορα στοιχεία της θάλασσας. Φυσικά, για να προκύψει ένα αρμονικό αποτέλεσμα, θα πρέπει όλος ο γάμος να κινείται στο ίδιο στυλ με λιτές και απέριττες πινελιές στο νυφικό, την ανθοδέσμη, το στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε πιο κλασικές επιλογές που απλώς θα τις στολίσετε με σχέδια του καλοκαιριού.

Στέφανα με κοχύλια

Μια πολύ ξεχωριστή ιδέα για καλοκαιρινά στέφανα γάμου είναι αυτά που είναι φτιαγμένα από θαλασσινό ξύλο και διακοσμημένα με μικρά κοχυλάκια. Αν πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα στέφανα ακόμα και μόνοι σας και να εντυπωσιάσετε τους πάντες με αυτή την εναλλακτική πρόταση.

Στέφανα με αστερία

Σε στέφανα γάμου φτιαγμένα από τούλι ή δαντέλα πολύ όμορφα ταιριάζει και ένας μικρός αστερίας είτε αληθινός είτε ψεύτικος. Με ή χωρίς μικρά κοχυλάκια να τον περιστοιχίζουν.

Στέφανα με άμμο

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, μπορείτε να βρείτε στην αγορά στέφανα γάμου φτιαγμένα από άμμο! Συγκεκριμένα, πρόκειται για στέφανα που έχουν διακοσμηθεί με άμμο, αλλά φυσικά έχουν και άλλα υλικά, όπως ξύλο, τούλι και σχοινί.

στεφανα γαμου

Μπλε στέφανα

Η συντριπτική πλειοψηφία των στεφάνων γάμου είναι στις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις του άσπρου, του μπεζ, του ιβουάρ και του γκρι, ενώ αυτός ο κανόνας ξεφεύγει στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται κάποιο μέταλλο, όπως ο χρυσός. Γιατί, όμως, να μην τολμήσετε εσείς να κάνετε κάτι διαφορετικό και να φέρετε τη θάλασσα πάνω στα μαλλιά σας; Τα μπλε στέφανα γάμου μπορούν να φτιαχτούν από διάφορα υλικά, όπως μπλε τούλι ή μπλε χάντρες. Η αντίθεση με το άσπρο νυφικό θα είναι εκπληκτική!

Στέφανα με ελιά

Η ελιά είναι ένα διαχρονικό μοτίβο στα στέφανα γάμου, όμως στον καλοκαιρινό γάμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Σε μια ιδιαίτερη και casual εκδοχή μπορείτε να έχετε στέφανα από κλαδί ελιάς, ενώ για κάτι πιο επίσημο σας προτείνουμε χρυσά ή ασημένια στέφανα με διακοσμητικά στοιχεία σε σχήμα φύλλων ελιάς. Μια ενδιάμεση λύση είναι να έχετε στέφανα από κάποιο μέταλλο και στη βάση τους να τα στολίσετε με ένα μικρό κλωνάρι ελιάς. Απλό και με πολύ γούστο!

Pin It