… και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

weddingΜε αυτή τη φράση τελειώνουν τα ρομαντικά παραμύθια, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές κοριτσιών. Όλα τα κοριτσάκια έκτοτε ονειρεύονται τον πρίγκιπα πάνω στο λευκό άλογο, τον τέλειο γάμο και την αξέχαστη δεξίωση γάμου που ακολουθεί το μυστήριο. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Όχι, όχι. Ο πρίγκιπάς σας δεν είναι βάτραχος. Εξακολουθεί να είναι ο πρίγκιπας της καρδιάς σας. Η οργάνωση, όμως, ενός τέλειου γάμου και μιας αξέχαστης δεξίωσης που ονειρευόσασταν από μικρές είναι πολύ απαιτητική. Κι αυτό γιατί πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας ατελείωτες μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες. Το νυφικό σάς φαίνεται στην αρχή η πιο δύσκολη απόφαση. Εμείς όμως σας διαβεβαιώνουμε ότι η δεξίωση του γάμου μπορεί να γίνει «βουνό». Υπάρχουν χιλιάδες πινελιές γύρω από εκείνη τη βραδιά, οι οποίες θα κάνουν στο τέλος τη διαφορά. Το βασικό είναι να εμπιστευθείτε έναν ειδικό, με χρόνια εμπειρία στο χώρο.

  • Οι πιο βασικές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε αφορούν την επιλογή χώρου, τη διακόσμηση και το catering.
    Κτήμα ή αίθουσα δεξιώσεων; Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πολλοί χώροι για διοργάνωση δεξιώσεων γάμων. Λίγοι όμως κάνουν τη διαφορά για το γούστο και το περιβάλλον τους. Κτήματα με κήπους ή/ και πισίνες, αίθουσες με πρωτότυπους αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς τις περισσότερες φορές μπερδεύουν και κουράζουν το μελλόνυμφο ζευγάρι. Η επιλογή είναι μια δύσκολη υπόθεση και τη λύση δίνει κυρίως το ύφος του γάμου που θα επιλέξει το ζευγάρι. Μια αίθουσα διοργάνωσης εκδηλώσεων γάμου – σε αντίθεση με ένα κτήμα- προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες για εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο χαρακτήρα σας δεξίωση. Η διακόσμηση μπορεί να φέρει το χώρο «στα μέτρα» σας, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται από λειτουργικότητα. Τέλος, οι αίθουσες εκδηλώσεων, και πιο συγκεκριμένα αυτές των ξενοδοχείων, έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα της εγγύησης επιτυχίας.
  •  Διακόσμηση χώρου: Η διακόσμηση ενός χώρου είναι καθοριστική για τις αναμνήσεις που θα πάρουν μαζί τους οι καλεσμένοι στο τέλος της βραδιάς. Μια διακόσμηση μπορεί να δημιουργήσει ατμόσφαιρα ή -σε περίπτωση που είναι βαριά ή υπερβολική- να την καταστρέψει. Η επιλογή σας μπορεί να καθοριστεί αφενός από την εποχή που θα παντρευτείτε ή αφετέρου από το γούστο σας και τις προτιμήσεις σας. Παραδείγματος χάριν, αν επιλέξετε να κάνετε την ανατροπή και παντρευτείτε χειμώνα, πρωτότυπη επιλογή είναι τα αλεξανδρινά, τα οποία θα χάριζαν μια γιορτινή μαγεία στο γάμο σας. Θα μπορούσατε, επιπλέον, να στολίσετε το χώρο με γυάλινες χιονονιφάδες που θα άστραφταν στο φως, αντανακλώντας χαμόγελα και αντικατοπτρίζοντας τη λάμψη της αγάπης. Αν παντρευτείτε άνοιξη, η αμυγδαλιά και τα ανθάκια της, με τα οποία μπορείτε να καλύψετε την αίθουσα, θα δώσουν μια γλυκειά χροιά στο χώρο, ενώ το καλοκαίρι οι ήλιοι και οι αστερίες θα χάριζαν μια πρωτότυπη ομορφιά στην αίθουσα. Όμως, όπως προείπαμε, η διακόσμηση μπορεί να εξαρτηθεί και να βασιστεί στο αγαπημένο λουλούδι σας, σε κάποιο λουλούδι παραδείγματος χάριν που καθόρισε τη σχέση. Το πρώτο λουλούδι που της προσφέρατε, το γλαστράκι που του χαρίσατε για να ομορφύνετε το γραφείο του. Η διακόσμηση είναι ένα κομβικό στοιχείο και η σωστή καθοδήγηση είναι σωτήρια.
  •  Catering: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει λέει ο θυμόσοφος λαός. Το catering της δεξίωσης του γάμου σας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο. Θα πρέπει να έχει ποικιλία πιάτων για να καλύπτει κάθε γαστριμαργική προτίμηση, ποιότητα υλικών και λεπτότητα γεύσεων. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί στα κρασιά που θα επιλέξει το ζευγάρι και στο cocktail καλωσορίσματος στη δεξίωση. Πρέπει, κατά τη διαδικασία προετοιμασίας για τη δεξίωση του γάμου σας να φροντίσετε να δοκιμάσετε το μενού για να μην έρθετε προ εκπλήξεων την τελευταία στιγμή.
    Εμείς, σε ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία της Γλυφάδας, μπορούμε να οργανώσουμε για το γάμο σας μια παραμυθένια δεξίωση. Οι αίθουσές μας θα ντυθούν στο ύφος και την αισθητική που εσείς θα επιλέξετε. Και το μόνο που θα έχετε να σκέφτεστε μεταξύ του «I do» και του «…and they lived happily ever after» είναι: Attica, Iro ή Chios; Οι τρεις αίθουσες μας (κατάλληλες και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων) είναι έτοιμες να σας υποδεχτούν.
Pin It