Καθαρίζοντας με τα σωστά εργαλεία

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να διαβάζεις ένα βιβλίο σε ένα καθαρό σαλόνι. Ή να κοιμάσαι σε ένα καθαρό υπνοδωμάτιο. Ή να τρως σε μία καθαρή τραπεζαρία. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καθαρό σπίτι, που φαίνεται, μυρίζει και είναι πραγματικά καθαρό από τους διακόπτες που θα αγγίξεις μέχρι το τραπέζι που θα ακουμπήσεις τον καφέ σου, μέχρι το ράφι που έχεις τους αγαπημένους σου δίσκους.

Το καθάρισμα είναι πολιτισμός, είναι υγεία, είναι ηρεμία, είναι θεραπεία. Και όπως κάθε καλή θεραπεία, χρειάζεται τέχνη, εμπειρία, πρόγραμμα στην εφαρμογή αλλά και καλά είδη καθαρισμού και απορρυπαντικά. Για αυτά θα μιλήσουμε εδώ. Γιατί το πραγματικό καθάρισμα δεν γίνεται με ένα πανί. Ακόμα και το πλύσιμο πιάτων είναι καλύτερο όταν γίνεται με βούρτσα και σφουγγαράκι. Ακόμα και το σφουγγάρισμα θέλει ένα καλό και μελετημένο κουβά.

Από την άλλη πλευρά, συνεχώς κυκλοφορούν νέα προϊόντα, νέα είδη καθαρισμού, νέα απορρυπαντικά, εκ των οποίων άλλα είναι φανταχτερές εκδόσεις των ίδιων πραγμάτων που αγοράζαμε και παλιότερα και άλλα είναι όντως, καινούριες, λαμπρές ιδέες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε. Ας δούμε μερικά από αυτά, που είναι όντως θαυματουργά.

είδη καθαρισμού

Πανιά με μικροΐνες

Οι μικροΐνες είναι πραγματική επανάσταση στον καθαρισμό γιατί μπορούν με δύο κινήσεις να κάνουν αυτό που παλιά χρειαζόμασταν ένα ρολό χαρτί και δύο μπουκάλια απορρυπαντικού Οι μικροΐνες κατακρατούν τα σωματίδια της σκόνης  και του χώματος πολύ αποτελεσματικά λόγω των φυσικών τους ιδιοτήτων και είναι ιδανικές για ξεσκόνισμα, καθαρισμό των πατωμάτων και γυάλισμα επιφανειών.

Ξεσκονόπανα με ηλεκτροστατικές ιδιότητες

Δεν είναι μόνο οι μικροΐνες που κάνουν θαύματα αλλά και προηγμένα υλικά όπως τα υφάσματα με ηλεκτροστατισμό που λειτουργούν με την ίδια λογικά. Τα χρησιμοποιούμε στεγνά για να απομακρύνουν πολύ μεγάλες ποσότητες χώματος και σκόνης για το μέγεθος τους. Αντίστοιχα, κυκλοφορούν, παρκετέζες και ειδικά εργαλεία για τον καθαρισμό δύσκολων σημείων όπως τα φύλλα ενός καλοριφέρ, έργων τέχνης και διακοσμητικών.

Μωρομάντηλα

Η εποχή που τα μωρομάντηλα ήταν για μωρά έχει περάσει. Πλέον είναι για όλα τα είδη προσωπικής υγιεινής αλλά και το καλύτερο προϊόν για άμεση απομάκρυνση λεκέδων από οποιοδήποτε σημείο. Αν, για παράδειγμα, πέσουν φαγητά στο σαλόνι, απομακρύνονται πολύ εύκολα με ένα μωρομάντηλο. Αν πέσουν φαγητά στο χαλί, τότε είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για να να γλυτώσουμε τα χειρότερα.

απορρυπαντικά

Οδοντόβουρτσα

Οι περισσότεροι την έχουμε για να πλένουμε τα δόντια μας αλλά οι οδοντόβουρτσες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δύσκολα σημεία όπως γωνίες μεταξύ επιφανειών, αντικείμενα όπως τα παπούτσια και γενικά όπου χρειάζονται μικρές βούρτσες.

Τηλεσκοπική προέκταση

Φωτιστικά, ταβάνια, και ψηλά σημεία μπορούν να καθαριστούν χωρίς σκάλα αρκεί να έχουμε μια προέκταση του κονταριού.

Μεγάλη βούρτσα

Μεγάλη, όπως μια… σκούπα. Τόσο μεγάλη. Με μια τέτοια βούρτσα μπορείτε από το να πλύνετε το αυτοκίνητο, μέχρι να κάνετε το μπάνιο και τα πλακάκια (όχι φυσικά με την ίδια). Από εκεί και πέρα, οι εφαρμογές είναι ατελείωτες όπως το πλύσιμο των χαλιών, το πλύσιμο ντουλαπιών, ακόμα και το πλύσιμο των τοίχων που κάποιες φορές κάνουμε προκειμένου να μη χρειαστεί να βάψουμε το σπίτι.

Μάκτρα

Είναι αυτά τα λάστιχα που χρησιμοποιούμε για να στεγνώσουμε επιφάνειες και τζάμια. Σκεφτείτε καθρέφτες, τζάμια, μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες, γυάλινα τραπέζια και οθόνες

Pin It