Επιλογές Διασκέδασης στην Αθήνα

 gkaziΗ Αθήνα είναι μία από τις πιο ψυχαγωγικές μητροπόλεις της Ευρώπης. Οι Έλληνες γενικά λατρεύουν να απολαμβάνουν τη ζωή και να συζητούν περί πολιτικής παίζοντας μία παρτίδα τάβλι και καταναλώνοντας τον αγαπημένο τους καφέ. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που θα βρείτε στην Αθήνα οποιοδήποτε είδος διασκέδασης σας αρέσει. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι καφετέριες, γνωστές αλυσίδες και μη, κατακλύζονται από νέους ανθρώπους, οι οποίοι αρέσκονται να επισκέπτονται τα πιο μοντέρνα μέρη της Αθήνας, όπως το Κολωνάκι, το Γκάζι, την Πλάκα, το Μοναστηράκι κτλ.

Η καφετέρια αποτελεί τον κύριο τόπο συνάντησης όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ωστόσο, ο καφές δεν είναι το μόνο «τελετουργικό», αφού η Αθήνα προσφέρει πληθώρα επιλογών για ψυχαγωγία, με αμέτρητα θέατρα και κινηματογράφους να είναι διασκορπισμένα στις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας. Πριν από την «εισβολή» της τηλεόρασης στα σπίτια, ο κινηματογράφος και το θέατρο, μαζί με το Θέατρο Σκιών του Καραγκιόζη, συνέθεταν το «μωσαϊκό» της διασκέδασης για μία τυπική ελληνική οικογένεια. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και σήμερα η μόδα του κινηματογράφου εξακολουθεί να ασκεί σημαντική επίδραση στην ελληνική κοινωνία καθώς οι Έλληνες φαίνεται να προτιμούν τα μεγάλα κινηματογραφικά συγκροτήματα για τη θέαση των ταινιών τους.
Ο δρόμος που χάραξε πριν από μερικά χρόνια το “AllouPark” φαίνεται πως ακολουθείται και από άλλους τώρα. Έχουν ξεφυτρώσει αρκετά εμπορικά κέντρα όπου μπορεί κανείς να εντοπίσει όλων των ειδών τα καταστήματα διεθνών αλυσίδων. Πέρα από τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα παρέχουν κινηματογράφους, καφετέριες, παιδότοπους και εστιατόρια.

almpinoΓια οικογένειες με παιδιά ο Αττικός Ζωολογικός Κήπος φαντάζει ως μία πολύ ελκυστική επιλογή, φιλοξενώντας πολλά είδη ζώων από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Επιπλέον, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα άφησαν ως παρακαταθήκη πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις. Έτσι, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να την ασκήσετε στην Αθήνα. Το γκολφ, το μπόουλινγκ και τα θαλάσσια σπορ έρχονται για να πλαισιώσουν άλλες δημοφιλείς αθλητικές δραστηριότητες όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Ακόμη, για τους φίλους των τυχερών παιχνιδιών υπάρχει η λύση του Καζίνου MonParnesστους πρόποδες της Πάρνηθας.
Φυσικά, αν υπάρχει κάτι για το οποίο φημίζεται η Αθήνα, αυτό είναι η νυχτερινή της ζωή. Οι Έλληνες, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, αρέσκονται να ξενυχτούν διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας. Τα περισσότερα νυχτερινά κλαμπ στην Αθήνα ανοίγουν τις πόρτες τους λίγο πριν ή μετά τα μεσάνυχτα, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο επικρατεί το αδιαχώρητο στις περιοχές που σφύζουν από νυχτερινή ζωή.

Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα είναι το ίδιο έντονη είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι, υπό τη διαφορά ότι το καλοκαίρι η διασκέδαση μεταφέρεται κυρίως στα καταστήματα της παραλιακής δίπλα στη θάλασσα. Αν και πολλοί Αθηναίοι προτιμούν το καλοκαίρι να επισκέπτονται κατεξοχήν νησιωτικούς προορισμούς όπου η νυχτερινή διασκέδαση «χτυπά» κόκκινο, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Η Αθήνα είναι μία πρωτεύουσα που δεν κοιμάται ποτέ. Οποιαδήποτε περίοδο και αν επιλέξετε να την επισκεφτείτε, είναι σίγουρο ότι οι αναρίθμητες επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας που προσφέρει, θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη σας.

Pin It