Ενεχυροδανειστήρια: Μια εναλλακτική επιλογή για την εξοικονόμηση μετρητών.

Στην εποχή της  μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που περνά τα τελευταία χρόνια η χώρα, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Έλληνες, είναι αυτό της έλλειψης μετρητών.
Το βαρύτερο πλήγμα στην ελληνική οικονομία συντελέστηκε τον περασμένο χρόνο, με την επιβολή των capital controls όπου σταμάτησε μονομιάς, η δυνατότητα της ρευστότητας των τραπεζών, θέτοντας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολόκληρη την κοινωνία σε σοκ.

Η αγορά πέρασε και συνεχίζει να περνά από σαράντα κύματα, με αποτέλεσμα, η ανησυχία και το άγχος των επαγγελματιών που βλέπουν τους κόπους της ζωής τους να ταλαντεύονται επικίνδυνα, να εντείνεται καθημερινά.

Μέσα σε αυτή τη δίνη, και παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, υπάρχουν ακόμα και σήμερα εναλλακτικές επιλογές και κινήσεις, που μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη οικονομική ρευστότητα, που σε πολλές περιπτώσεις, είναι ζωτικής σημασίας.

Ο γρηγορότερος και ο πιο εγγυημένος τρόπος λοιπόν, για να αποκτήσει κάποιος μετρητά χρήματα, είναι να ενεχυροδανειστήριο Αθήνα - Goldbuyers.co.grεπισκεφθεί και να δοκιμάσει τις υπηρεσίες που παρέχουν τα νόμιμα και αξιόπιστα ενεχυροδανειστήρια στην Αθήνα αλλά ευρύτερα στην Αττική και στην Ελλάδα. Η διαδικασία είναι απλή, ασφαλής, νόμιμη και το σπουδαιότερο, άμεση.

Ο δανεισμός χρημάτων, με την κατάθεση κάποιου ενέχυρου αξίας, αποτελεί τον παλαιότερο τρόπο δανεισμού, πριν ακόμη εμφανιστούν οι τραπεζιτικοί οργανισμοί, που αργότερα εξασφάλιζαν μετρητά χρήματα για τους πελάτες τους, με την επιβολή κάποιου ποσοστού επιτοκίου.

Το ενέχυρο κατά κάποιο τρόπο αποτελεί την εγγύηση για τον δανειοδότη, ώστε να παρέχει με μια κάποια ασφάλεια τα απαιτούμενα μετρητά χρήματα στον δανειολήπτη.

Μέσα από νόμιμη διαδικασία και κατόπιν γραπτής συμφωνίας, δανειολήπτης και δανειοδότης, συμφωνούν το ποσό το οποίο σχετίζεται, με την αξία του είδους που κατατίθεται ως ενέχυρο, (συνήθως ενέχυρα αποτελούν πολύτιμα κοσμήματα, πιστοποιημένα ρολόγια αξίας, αυτοκίνητα και διάφορα άλλα περιουσιακά στοιχεία), και το οποίο, καταβάλλεται στον δανειολήπτη.
Στις περιπτώσεις ενεχυρίασης και όχι εκποίησης κάποιου αντικειμένου αξίας, ή περιουσιακού στοιχείου, η συμφωνία ορίζει ένα χρονικό διάστημα που διασφαλίζει το ενέχυρο για λογαριασμό του δανειολήπτη, ώστε να του αφήνει περιθώριο χρόνου, ώστε να το αποκτήσει ξανά, μετά από την καταβολή του ποσού που η συμφωνία ορίζει πως πρέπει να αποπληρωθεί.

Ένα αξιόλογο ενεχυροδανειστήριο, εκτός από την ταχύτατη καταβολή μετρητών που παρέχει, οφείλει να χαρακτηρίζεται από απόλυτη εχεμύθεια, προσφέροντας έτσι με αυτό τον τρόπο, την άνεση που επιβάλλεται για τον άμεσα ενδιαφερόμενο, καθώς καλείται ο ίδιος αλλά και ο αρμόδιος επαγγελματίας, να διαχειριστούν ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Απαιτείται λοιπόν η ύπαρξη μιας άνετης, φιλικής ατμόσφαιρας που θα εμπνέει εμπιστοσύνη.Ενεχυροδανειστήρια - Goldbuyers.co.gr

Η διαφάνεια της συναλλαγής αλλά και η ξεκάθαρη, γραπτή συμφωνία είναι απαραίτητα στοιχεία για την ομαλή έκβασή της. Απαραίτητη φυσικά είναι και η συμβολή ενός έμπειρου εκτιμητή, ο οποίος ανεπηρέαστα και επαγγελματικά θα προσδιορίσει την τιμή του αντικειμένου αξίας, που τίθεται ως ενέχυρο. Η εμπεριστατωμένη του άποψη και η αιτιολόγηση της υπολογισθείσας αξίας, με απτά, πραγματικά επιχειρήματα, είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο κάθε ενδιαφερόμενος που μπαίνει στη διαδικασία να διαθέσει προσωπικά τιμαλφή συναισθηματικής και χρηματικής αξίας, έναντι μετρητών χρημάτων.

Εάν πρόκειται να διαθέσουμε πολύτιμα κοσμήματα από χρυσό ή ασήμι, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την αντίστοιχη τιμή των πολύτιμων αυτών μετάλλων στην παγκόσμια αγορά, την συγκεκριμένη ημέρα πώλησης, ώστε να είμαστε σε θέση να διακρίνουμε αν η προσφορά που μας γίνεται είναι συμφέρουσα για εμάς.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοπιστία του ενεχυροδανειστηρίου που θα προτιμηθεί, για τη διεκπεραίωση της συναλλαγής. Με μια καλή έρευνα μπορούμε να αναζητήσουμε τους πιο φερέγγυους επαγγελματίες του χώρου, που γνωρίζουν πολύ καλά, όλα όσα χρειάζονται για την ενεχυρίαση και την αγορά χρυσού. Με αυτόν τον τρόπο και μόνο θα είναι σε θέση να καλύψουν με ασφάλεια τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου.

Δεν είναι λίγα τα κρούσματα άλλωστε, των «κακών κειμένων» που έχουν παρατηρηθεί από καιροσκόπους του χώρου, με συνηθέστερα ατοπήματα την προσφορά της δήθεν καλύτερης τιμής της αγοράς, (που συνήθως δεν ισχύει), αλλά και τις κρυφές χρεώσεις που κρύβονται στην έγγραφη συμφωνία.

Είτε πρόκειται για πώληση πολύτιμων αντικειμένων, είτε πρόκειται για την ενεχυρίασή τους,  η σωστή και εμπεριστατωμένη αναζήτηση του καταλληλότερου επαγγελματία του χώρου, είναι το Α και το Ω.  Κι αυτό θα πρέπει να είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα, εφόσον κάποιος έχει αποφασίσει να εισπράξει μετρητά μέσω ενεχυροδανειστηρίου.

Ενεχυροδανειστήρια, μετρητά - Goldbuyers.co.grΈνα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει κανείς έπειτα από την είσπραξη των χρημάτων, είναι το γεγονός πως, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται για δάνειο, (και όταν φυσικά το ενεχυροδανειστήριο είναι φερέγγυο και αξιόπιστο), αποφεύγονται οι ενοχλητικές ερωτήσεις για την οικονομική κατάσταση του πελάτη, απουσιάζουν τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα και όλες οι παραπλήσιες δυσάρεστες επιπτώσεις που αντιμετωπίζει κανείς, στην περίπτωση που παίρνει ένα δάνειο, και δυσκολεύεται να αποπληρώσει.

Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το βάθος της οικονομικής ύφεσης όπου προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, πολλές φορές η ανάγκη για εξεύρεση μετρητών είναι τέτοια, που η υπηρεσία των ενεχυροδανειστηρίων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την συντήρηση των αναγκών μας, ή για την εξέλιξη των ονείρων και των στόχων μας.

Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις βέβαια, που κάτι έκτακτο προκύπτει στην ζωή μας, που απαιτεί χρήματα από τον προϋπολογισμό μας, ο οποίος έχει υποστεί περικοπές, σε όλα τα επίπεδα.

Και φυσικά είναι σημαντική η επιλογή που δίνεται για την απόκτηση μετρητών, κι όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να εκποιήσει κάτι, αλλά το διαθέτει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως «εγγύηση» μέχρι την αποπληρωμή του συμφωνηθέντος ποσού.

Τα ενεχυροδανειστήρια λοιπόν, σήμερα αποτελούν μια λύση άμεση και αξιόπιστη, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γρήγορα και εύκολα μετρητά.

Με μια ξεκάθαρη και συμφέρουσα συμφωνία η αγωνία παίρνει τέλος, και η λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα ρευστότητας είναι πραγματική επιλογή χωρίς τους περιορισμούς και την γραφειοκρατία που απαιτούν τα διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τώρα πια, βρίσκονται κι εκείνα σε κρίσιμη θέση, και πολύ δύσκολα προχωρούν σε δανειοδοτήσεις, κυρίως σε ιδιώτες.

Πηγή: Goldbuyers.co.gr

Pin It