Διαλέξετε το σωστό ενεχυροδανειστήριο

Ο δανεισμός με ενέχυρο σε ενεχυροδανειστήριο αποτελεί έναν από τους πιο παλιούς τρόπους δανεισμού, ο οποίος προηγείται μάλιστα και του τραπεζικού συστήματος. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους ή και προγενέστερα, όποιος είχε άμεση ανάγκη χρημάτων πήγαινε σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο. Εναποθέτοντας κάποιο πολύτιμο αντικείμενο έπαιρνε μετρητά. Όταν επέστρεφε τα χρήματα με τον συμφωνημένο τόκο παραλάμβανε και το αντικείμενο που είχε δώσει ως ενέχυρο.

Η οικονομική κρίση έφερε ξανά την συγκεκριμένη διαδικασία στο προσκήνιο με αποτέλεσμα πολλά μικρά καταστήματα εμφανιζόμενα ως ενεχυροδανειστήρια και αγορές χρυσού να ξεπηδούν σχεδόν σε κάθε ελληνική γειτονιά. Πολλά από αυτά αμφιβόλου αξιοπιστίας. Η άνθηση των ενεχυροδανειστηρίων και των αγορών χρυσού δημιούργησε σε πολύ κόσμο ερωτηματικά σχετικά με το ίδιο το χρυσό αλλά και τον καθορισμό της τιμής του. Αλλά και γενικότερα της αξίας των αντικειμένων που παρέχονται ως ενέχυρα.

Goldbuyers - Ενεχυροδανειστήριο Πειραιάς

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξετε πριν εμπιστευθείτε την περιουσίας σας σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο;

Επιλέξτε επιχειρήσεις που δεν είναι και δεν έχουν μεσάζοντες για να μοιράζονται τα κέρδη τους. Έτσι η τιμή εξαγοράς των κοσμημάτων σας θα είναι η μέγιστη. Ο μόνος τρόπος να διαπιστώσετε αν έχετε να κάνετε με τον τελικό αποδέκτη, κι όχι με μεσολαβητές, είναι η σωστή έρευνα αγοράς. Μια επιχείρηση με καλή διαχείριση και οικονομικά σταθερή είναι η μόνη που θα σας αποζημιώσει στο μέγιστο βαθμό κατά την συναλλαγή.

Πριν πάτε σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο ελέγξτε καλά τα κοσμήματα σας. Τα περισσότερα φέρουν σφραγίδα με την καθαρότητα τους, δηλαδή τα καράτια. Έτσι εκ των προτέρων θα γνωρίζετε τι έχετε και θα είναι πιο δύσκολο να σας κοροϊδέψουν.

Το ισχυρότερο όπλο ενός εμπόρου είναι η διαφήμιση του με σκοπό να γίνει πιστευτός. Μια τιμή που σας λένε δεν είναι απαραίτητα πάντα η τιμή που θα πάρετε. Ζητήστε να σας κάνουν πρώτα μια εκτίμηση των αντικειμένων σας.

Ψάξτε τον σωστό επαγγελματία. Κάντε πρώτα μια έρευνα και αναζητήστε και διαδικτυακά τις απόψεις για την επιχείρηση και ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες τους. Όταν αποφασίσετε να επισκεφθείτε κάποια αγορά χρυσού η συζήτηση με τους υπεύθυνους θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν έχετε να κάνετε με ειδικούς. Τόσο σε θέματα χρηματιστηρίου όσο και σε θέματα σχετικά με πολύτιμα μέταλλα και κοσμήματα.

Goldbuyers.co.gr - Κοσμήματα

Εκτίμηση των αντικειμένων σας

Ζητήστε να σας εξηγήσουν τη διαδικασία εκτίμησης ή ακόμα λύστε τις απορίες σας σε ότι αφορά την ενεχυρίαση ή την πώληση των αντικειμένων σας. Ο εκτιμητής που θα κάνετε την συναλλαγή δεν πρέπει μόνο να φαίνεται επαγγελματίας αλλά και να είναι.

Στην περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε ή να ενεχυριάσετε κοσμήματα με πολύτιμους λίθους ζητήστε να τους εξετάσουν. Αν δεν παρουσιάζουν αγοραστικό ενδιαφέρον έχετε το δικαίωμα να τους πάρετε πίσω στην περίπτωση που πουλήσετε το κόσμημα.

Η σωστή ζύγιση των κοσμημάτων σας θα σας αποφέρει και το σωστότερο αντίτιμο για την πώληση του ή την ενεχυρίαση τους. Φυσικά στην διαδικασία εκτίμησης δεν υπάρχει μόνο αυτό το στάδιο. Παρόλα αυτά είναι ένα σημαντικό βήμα για να λάβετε το καλύτερο δυνατό αντίτιμο για τα αντικείμενα σας. Είτε καινούργια είτε μεταχειρισμένα.

Ο τρόπος εκτίμησης σε κάθε αντικείμενο διαφέρει σε κάποια σημεία. Αλλά υπάρχει πάντα ένα κοινό η εκτίμηση της παλαιότητας του και της αξίας των υλικών του. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση πώλησης κάποιας επώνυμης τσάντας. Ελέγχεται φυσικά η γνησιότητα της και έπειτα τα υλικά.

Goldbuyers.co.gr - Επώνυμη τσάντα

Να έχετε στον νου σας πως τα σωστά ενεχυροδανειστήρια πρέπει να σας εξασφαλίζουν διαφάνεια και νομιμότητα στις συναλλαγές σας. Για αυτό το λόγο πριν επισκεφθείτε κάποιο για να δώσετε τα αντικείμενα σας κάνετε πρώτα μια έρευνα αγοράς.

Pin It