Δεξιώσεις γάμου τι περιλαμβάνει το μενού;

Ένα βασικό στοιχείο στις δεξιώσεις γάμου είναι το μενού για το οποίο όλοι φυσικά οι καλεσμένοι ενδιαφέρονται. Ανά τον κόσμο το φαγητό στις δεξιώσεις αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διασκέδασης αλλά και του σχολιασμού. Απαιτεί μεγάλη φροντίδα από μέρους των ειδικών που αναλαμβάνουν την διοργάνωση εκδηλώσεων. Είτε από εσάς τους ίδιους που φροντίζεται όλες τις προετοιμασίες του γάμου σας.  Για να είναι επιτυχημένο το δείπνο και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι χρειάζεται η επιλογή του μενού να γίνει λαμβάνοντας υπόψη κάποιες παραμέτρους που θα δώσουν το κάτι παραπάνω και πως όλα θα είναι όμορφα.

Υπολογίστε όσο μπορείτε τα γούστα των καλεσμένων σας

Φυσικά στις δεξιώσεις γάμου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα γούστα κάθε καλεσμένου. Αλλά σίγουρα μπορείτε να υπολογίσετε τα γούστα ή τις ιδιοτροπίες των συγγενών, φίλων και γνωστών σας. Ακόμα χρειάζεται να λάβετε υπόψιν σας το αν κάποιοι είναι χορτοφάγοι, έχουν αλλεργία ή δυσανεξία σε κάποιο συγκεκριμένο υλικό. Πάντως, γενικά καλό είναι να υπάρχει ισορροπία αλλά και ποικιλία στις γεύσεις που θα προσφερθούν, ώστε να βρουν όλοι κάτι να τους αρέσει και να μη μείνει κανείς δυσαρεστημένος.

Fenix.gr - Διοργάνωση Εκδηλώσεων - Φαγητό

 Φρέσκια παρασκευή των φαγητών

Το πού θα γίνει η δεξίωση μπορεί να επηρεάσει και το είδος του φαγητού. Αν γίνει σε κάποιο παραλιακό ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα, τότε ταιριάζουν καλύτερα τα θαλασσινά και το ψάρι. Τα οποία πρέπει να φροντίσετε να είναι φρέσκα. Ενώ αν επιλέξετε κάποιο κτήμα στο βουνό, το κρέας μπορεί να έχει την τιμητική του. Φυσικά, αν ο τόπος της δεξίωσης του γάμου γίνει σε κάποιο μέρος με παραδόσεις, θα είναι όμορφο να εντάξετε στο μενού τα παραδοσιακά πιάτα τους. Όπως για παράδειγμα στην Κρήτη οπού τα τοπικά προϊόντα και τα παραδοσιακά φαγητά είναι πολλά και νόστιμα. Όπως τα τοπικά φρέσκα κρέατα τους, το γαμοπίλαφο, την κουλούρα του γάμου, τα ξεροτήγανα και πολλά ακόμα. Από ποτά δε φημίζονται για τα κρασιά και τις ρακές του.

Fenix.gr - Διοργάνωση Εκδηλώσεων - ΓαμοπίλαφοΗ επιρροή της εποχής στο μενού

Το φαγητό θα εξαρτηθεί και από το πότε θα κάνετε το γάμο σας. Το χειμώνα συνήθως επιλέγονται τα πιο λιπαρά φαγητά. Τα μαγειρευτά πιάτα με σάλτσα, οι σαλάτες με εσπεριδοειδή καθώς και τα γλυκά φούρνου. Όπως οι τάρτες και το cheesecake. Αντίθετα, το καλοκαιρινό μενού επιβάλλει δροσερές και ελαφριές γεύσεις, πολλές και ποικίλες σαλάτες και το bbq για τα κρέατα ή τα θαλασσινά. Ενώ στα γλυκά κυριαρχούν τα παγωτά, οι γρανίτες, οι φρουτοσαλάτες και τα γλυκά ψυγείου όπως τα προφιτερόλ.

Fenix.gr - Διοργάνωση Εκδηλώσεων - Menu Φαγητό

Το after menu

Αν φιλοδοξείτε η δεξίωση και κυρίως το πάρτι να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες –και πραγματικά σας το ευχόμαστε!- τότε καλό είναι, για να μην χάσουν οι καλεσμένοι σας την ενέργειά τους μετά τον ξέφρενο χορό. Για αυτό μπορείτε να έχετε ένα after μενού με φαγητό. Δεν χρειάζεστε τίποτα το εντυπωσιακό, μα περισσότερο κάτι που να θυμίζει πάρτι. Πίτσες, λουκάνικα ή burger είναι ιδανικές επιλογές που θα δώσουν σε εσάς και τους καλεσμένους σας δύναμη για λίγο χορό ακόμα. Φυσικά από ένα πάρτι δεν πρέπει να λείπουν τα ποτά, τα coctails και τα αναψυκτικά.   Για μία επιτυχημένη δεξίωση με after party ή χωρίς η καλή διάθεση φυσικά επιβάλλεται.

Pin It