Γλυφάδα, το διαχρονικό talk of the town

Η Γλυφάδα ήταν ανέκαθεν μια ιδιαίτερα δημοφιλής περιοχή που προσέλκυε όλη την Αθήνα και έκανε ακόμα και κατοίκους μακρινών προαστίων να την επισκέπτονται για μία βόλτα. Η εκτεταμένη εμπορική της αγορά, η γειτνίασή της με τη θάλασσα, η καλή της ρυμοτομία και το πράσινο της έδιναν πάντα μια αίγλη και την τοποθετούσαν στις υψηλότερες θέσεις των περιοχών, στις οποίες θα ήθελε κανείς να μένει.

Ξενοδοχεία γλυφάδα

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η αξία της περιοχής εκτινάχτηκε. Η μεταφορά του αεροδρομίου από το Ελληνικό στα Σπάτα βελτίωσε κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων των γύρω περιοχών με τη εξάλειψη του θορύβου από τα αεροσκάφη, ενώ το τραμ και το μετρό έφεραν τη Γλυφάδα κοντά στο κέντρο της Αθήνας και έκαναν πλέον εφικτή την καθημερινή μετακίνηση σε αυτό. Καινούρια μαγαζιά άρχισαν να ανοίγουν, ενώ και οι παραλίες της απέκτησαν ξανά ζωή. Η λειτουργία μάλιστα του βιολογικού καθαρισμού της Ψυτάλλειας, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα πιο καθαρό Αργοσαρωνικό κόλπο από ποτέ, θύμισε στους Αθηναίους ότι μπορούν να κολυμπήσουν σε πεντακάθαρα νερά μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Σύνταγμα.

Η οικονομική κρίση επηρέασε βέβαια την εμπορική ζωή της περιοχής, μιας και έκλεισαν αρκετά καταστήματα, όμως η γενικότερη τάση της δημιουργίας χώρων εστίασης αναπλήρωσε αυτό το κενό. Στη Γλυφάδα πλέον λειτουργούν εστιατόρια με κουζίνες από όλο τον κόσμο για όλα τα βαλάντια, ενώ τα μπαράκια και οι καφετέριες προσφέρουν έναν απλό τρόπο διασκέδασης σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα περιβάλλοντα με προτάσεις διαμόρφωσης του χώρου που θα ζήλευαν και η Νέα Υόρκη ή το Βερολίνο. Η διοργάνωση εκδηλώσεων και events σε αυτούς τους χώρους είναι διάσημη και φέρνει ονόματα που κατεβάζουν τα σαββατοκύριακα όλο το λεκανοπέδιο νότια.

Παράλληλα, λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία στη Γλυφάδα και αυτός είναι ο λόγος που την περιοχή προτιμούν και οι ολοένα αυξανόμενοι τουρίστες, αφού η διαμονή σε αυτά είναι πιο οικονομική από του κέντρου και η θάλασσα είναι σε απόσταση αναπνοής. Τα ξενοδοχεία της Γλυφάδας επιλέγονται όμως και από Έλληνες, οι οποίοι πραγματοποιούν τη δεξίωση του γάμου τους στο ειδυλλιακό περιβάλλον τους. Οι δεξιώσεις γάμων αποτελούν μια όμορφη συνήθεια της περιοχής και τα βράδια του καλοκαιριού η παραλιακή αναστατώνεται γλυκά από τις κόρνες των αυτοκινήτων των νεονύμφων και των καλεσμένων τους.

Η επιχειρηματική κίνηση της πόλης, η οποία είναι και αυτή σε ανοδική τροχιά και ιδιαίτερα όσον αφορά στις επαφές με ξένους, έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή διοργάνωση εκδηλώσεων στους επαγγελματικούς χώρους και τα ξενοδοχεία της Γλυφάδας. Έτσι, συντίθεται ένα μωσαϊκό εθνικοτήτων και ανθρώπων που δίνει ζωή και πνοή εξωτερικού σε αυτή την κοσμοπολίτικη περιοχή που εντυπωσιάζει σε κάθε γωνιά της.

Και φυσικά, στην τεράστια άνοδο της Γλυφάδας έχει συμβάλλει το φυσικό της περιβάλλον, το οποίο εκτός από θάλασσα περιλαμβάνει και βουνό, τον καθαρό αέρα και την υπέροχη θέα του Υμηττού. Τι καλύτερο για κάποιον να δουλεύει, να διασκεδάζει και να ζει με τη θέα της θάλασσας από ψηλά, ξέροντας πως βρίσκεται μόλις είκοσι χιλιόμετρα από το πολύβουο κέντρο της πόλης, εισπνέοντας την αύρα του βουνού αλλά και του αλατιού που τον ξεγελάει ότι βρίσκεται για διακοπές σε κάποιο νησί!

Pin It