Αόρατη ορθοδοντική για υπέροχα χαμόγελα

orthomiras αορατα σιδερακια- διαφανα σιδερακιαΔεν είναι τυχαίο το απόφθεγμα που υποστηρίζει  πως το χαμόγελο είναι η μόνη καμπύλη που μπορεί να «ισιώσει» τα πάντα, πόσο μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται με μία άρτια οδοντοστοιχία. Τι συμβαίνει όμως όταν τυγχάνουμε κάποιας ανομοιομορφίας στη θέση που έχουν τα δόντια μας, την οποία ναι μεν θέλουμε να αποκαταστήσουμε, αλλά φοβόμαστε την κλασσική ορθοδοντική μέθοδο με τα αντιαισθητικά, για τους περισσότερους, σιδεράκια που φαντάζουν καταστροφικά για τις κοινωνικές μας συναναστροφές;

Η λύση βρίσκεται στα αόρατα σιδεράκια, τα οποία είναι με ακρίβεια κατασκευασμένα για τα δόντια σας σε μορφή διάφανων ναρθήκων που ασκούν μικρές πιέσεις, με αποτέλεσμα να ισιώνουν τα δόντια σας,  χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τον περίγυρό σας. Έχουν πολύ λεπτό πάχος και επιτυγχάνουν απόλυτη διαφάνεια, ενώ εφαρμόζονται στο στόμα από τον ίδιο τον ασθενή με μεγάλη ευκολία. Παράλληλα, είναι εντελώς ανώδυνα, ενώ δεν εμποδίζουν ούτε στο ελάχιστο την ομιλία του ασθενούς  με αποτέλεσμα να μπορεί να τα φοράει όλη την ημέρα, χωρίς καμία δυσκολία. Το κάθε σετ ναρθήκων αλλάζει κάθε 15 μέρες μετακινώντας τα δόντια στο σημείο που χρειάζεται για να τοποθετηθούν οι επόμενοι. Αυτό προϋποθέτει την χρήση των προηγούμενων ναρθήκων για περισσότερες από 21 ώρες την ημέρα από τον ασθενή, ο οποίος για να επιτύχει τα βέλτιστα αποτελέσματα, οφείλει να  αφαιρεί  τα διάφανα σιδεράκια μόνο τις ώρες που τρώει ή πλένει τα δόντια του, διαφορετικά η «ευθυγράμμιση» των δοντιών θα πραγματοποιηθεί με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς.

Kατά την πρώτη επίσκεψη, ο Ειδικός ορθοδοντικός πραγματοποιεί μία λεπτομερή αξιολόγηση του προβλήματος του ασθενούς, ώστε να διαγνώσει την μέθοδο, τον χρόνο και το κόστος που θα χρειαστεί για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος για τον ενδιαφερόμενο. Συχνά ανάλογα με το πρόβλημα που θα διακριθεί μπορεί να ακολουθηθεί ένας συνδυασμός ορθοδοντικών συσκευών, όπως για παράδειγμα τα λεγόμενα «μασελάκια» τα οποία τοποθετούνται στο εσωτερικό των δοντιών πραγματοποιώντας διορθώσεις του σχήματος και του μεγέθους του οδοντικού τόξου, χωρίς επίσης να είναι φανερά σε άλλους.

Σε εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά που τα διάφανα σιδεράκια αδυνατούν να φέρουν τα δόντια στη σωστή θέση ως μία πιο «ισχυρή» και παρεμβατική μέθοδος, αλλά εξίσου διακριτική, είναι τα «λευκά» σιδεράκια που πραγματοποιούν ελεγχόμενη μετακίνηση των δοντιών στις σωστές θέσεις και διορθώνουν όλες τις αποκλίσεις ή στροφές των δοντιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα σιδεράκια τοποθετούνται από τον ορθοδοντικό και παραμένουν μόνιμα στο στόμα για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, ενώ μοιάζουν με την κλασική ορθοδοντική μέθοδο αν και λόγω του λευκού χρώματός τους δεν είναι εύκολα διακριτά.

Τα αόρατα σιδεράκια αποτελούν μονόδρομο για τους ενήλικες που επιθυμούν να βελτιώσουν την αισθητική του στόματός τους, αλλά αρνούνται να καταφύγουν στις παραδοσιακές, επίπονες και συνήθως αντιαισθητικές μεθόδους ορθοδοντικής.

Ωστόσο είναι κατάλληλα και για παιδιά ηλικίας άνω των οκτώ ετών αλλά και για έφηβους που επιθυμούν να αποκτήσουν ίσια δόντια. Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη, ενώ όλη η διάρκεια της θεραπείας δεν επιβαρύνει την καθημερινότητα του ασθενή, ούτε του προκαλεί κάποιο αίσθημα ντροπής για την εφαρμογή τους. Τέλος το κόστος τους κυμαίνεται ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ασθενή και μπορεί να οριοθετηθεί με ακρίβεια από το πρώτο κιόλας ραντεβού με τον ορθοδοντικό.

Pin It