Αυτές είναι οι συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια

Τα όμορφα και περιποιημένα νύχια είναι στόχος της κάθε γυναίκας, προσθέτουν στο στυλ της αξία και πλέον, με τα νέα προϊόντα νυχιών που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορούν να επιτευχθούν εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουμε, τα οποία άθελά μας καταστρέφουν τα νύχια μας. Και αν τα νύχια είναι κατεστραμμένα, δεν τα σώζει τίποτα, ούτε καν το τζελ νυχιών, το οποίο απλώς θα καλύψει την κατάσταση για λίγο. Συνεπώς, η πρόληψη και η σωστή φροντίδα είναι το α και το ω, για να έχουμε όμορφα νύχια, τα οποία θα δείχνουν υγιή είτε βαμμένα είτε φυσικά.

νυχιαΗ πρώτη συνήθεια που εξασθενεί τα νύχια σου είναι ο τρόπος με τον οποίο αφαιρείς το βερνίκι νυχιών. Για το απλό βερνίκι, πρέπει να το αφαιρείς με άφθονο ασετόν και βαμβάκι και όχι, όπως κάνουν πολλές, ξύνοντας το χρώμα για να φύγει. Διότι έτσι, αφαιρείς και την πάνω στοιβάδα των νυχιών, αφήνοντάς τα αδύναμα και εύθραυστα. Η συνήθεια αυτή είναι ακόμα χειρότερη, όταν αφορά ημιμόνιμο βερνίκι cnd shellac ή ακρυλικά νύχια. Το να προσπαθείς να αφαιρέσεις το τζελ νυχιών ή το cnd shellac γδέρνοντας τα νύχια είναι η χειρότερη πρακτική που μπορείς να υιοθετήσεις. Μόνο εξειδικευμένες τεχνίτριες, που έχουν παρακολουθήσει τα αντίστοιχα σεμινάρια τεχνητών νυχιών, μπορούν, χρησιμοποιώντας τον ειδικό τροχό νυχιών, να αφαιρέσουν το υλικό για τα χτιστά νύχια και αναγκαστικά πρέπει να τις εμπιστευθείς, όπως τις εμπιστεύθηκες και για να στα φτιάξουν. Διαφορετικά, για πολύ καιρό μετά από αυτή την κακή συνήθεια δεν θα μπορείς να βάψεις τα νύχια σου, αφού όποιο βερνίκι και να εφαρμόζεις δεν θα στέκεται.

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα υλικά, τα οποία είναι καταστροφικά για τα νύχια μας, όταν έρχονται σε επαφή μαζί τους. Τα απορρυπαντικά και τα χημικά είναι τα βασικότερα από αυτά, οπότε καλό είναι να φοράς γάντια όταν κάνεις τις δουλειές του σπιτιού. Και κάτι ακόμα πιο δυσάρεστο: το βερνίκι δεν είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο για το νύχι, πόσο μάλλον το τζελ νυχιών. Καλά είναι όλα αυτά τα προϊόντα μανικιούρ και σίγουρα μας ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση στα ύψη, όμως πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ και να μη μένουν για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στο νύχι. Έτσι, μην κρατάς το βερνίκι για πάνω από μία εβδομάδα και τα νύχια με τζελ για πάνω από δύο ή τρεις εβδομάδες.

Φυσικά, και να το να χρησιμοποιείς τα νύχια σου, ειδικά αν είναι αρκετά μακριά, ως εργαλεία για διάφορες δουλειές, όπως το άνοιγμα του αναψυκτικού ή το ξεκόλλημα μιας ετικέτας, μόνο κακό μπορεί να τους κάνει. Η πιθανότητα να σπάσουν είναι μεγάλη και τότε η επαναφορά είναι σχεδόν αδύνατη, παρά μόνο με τεχνητά νύχια.

Τέλος, πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στη διατροφή σου. Αν το διαιτολόγιό σου δεν περιέχει φρούτα, λαχανικά, τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο και πρωτεΐνη, ενώ ταυτόχρονα αν δεν πίνεις και πολύ νερό, τότε ανάμεσα στις πολλές παρενέργειες που θα δεις στην υγεία σου θα είναι και τα αδύναμα νύχια ή τα νύχια με τα άσπρα στίγματα.

Pin It