Αεροβιντεοσκόπηση της Ελλάδας!

Όπως είπε και ο Χένρι Μίλερ: «Παίρνει σε κάποιον μια ολόκληρη ζωή για να ανακαλύψει την Ελλάδα, αλλά του παίρνει μόνο μια στιγμή για να την αγαπήσει…». Κι αν δεν είναι μία στιγμή, είναι σίγουρα μόλις μερικά λεπτά περιήγησης πάνω από τα «αφοπλιστικά» τοπία της. Εντυπωσιακές αεροβιντεοσκοπήσεις και αεροφωτογραφίες κάνουν τον γύρο του κόσμου. Με την Ελλάδα να έρχεται σε πρώτο πλάνο και να προσελκύει όλο και περισσότερο τουρισμό. Πανοραμικές εικόνες με το βαθύ μπλε που περιβάλει τα νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου σε συνδυασμό με τις χρυσαφένιες ακτές και τους λευκούς οικισμούς κερδίζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Aeromotion.gr - Αεροβιντεοσκόπηση - Αεροφωτογράφηση Σαντορίνη

Αφήνοντας πίσω τις κοινές φωτογραφίες οι αερολήψεις με drones ή ελικόπτερα κάνουν την Ελλάδα ακόμα πιο δελεαστική για τους τουρίστες. Μάλιστα η εναέρια περιήγηση δίνει μία αρκετά πιο πλήρη εικόνα κάθε περιοχής αποτελώντας ένα είδος τουριστικού οδηγού. Εντυπωσιακά μάλιστα είναι τα ποσοστά που παρουσιάζουν οι μετρήσεις για τον τουρισμό στην Ελλάδα το τρέχον έτος. Tα οποία οφείλονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με έρευνες και στα aerial videos. Τα στοιχεία που συνέλεξε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων καταγράφουν αύξηση 7,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Mε τον απόλυτο αριθμό των αφίξεων στο διάστημα του Ιανουαρίου-Απριλίου να διαμορφώνεται σε 1,64 εκατ. τουρίστες από 1,52 εκατ. τουρίστες πέρυσι.

Τουριστική αύξηση

Ξεχωρίζει η σημαντική άνοδος των αφίξεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, που διαμορφώθηκε σε 6,1%, με το συνολικό αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά τις 921.000. Αξιόλογη είναι και η άνοδος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Kαθώς προσέλκυσε 353.400 αφίξεις καταγράφοντας άνοδο 1,4%. Με ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν και τα αεροδρόμια της Κρήτης. Από τους σημαντικότερους προορισμούς για τα συνολικά τουριστικά μεγέθη της χώρας, λόγω του όγκου του τουριστικού ρεύματος που προσελκύει.

Aeromotion.gr - Αεροβιντεοσκόπηση - Αεροφωτογράφηση ξενοδοχείου

Τουριστική αύξηση στα νησιά

Συγκεκριμένα, τα Χανιά κατέγραψαν άνοδο των αεροπορικών αφίξεων κατά 48,4% σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας τους 87.360 επισκέπτες. Ενώ το Ηράκλειο, που παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στον όγκο των αεροπορικών αφίξεων, στο τετράμηνο κατέγραψε άνοδο 20,2% φτάνοντας τις 130.535 αφίξεις. Το 2015 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου προσγειώθηκαν 2,559 εκατ. τουρίστες. Τα Επτάνησα με τη σειρά τους κινούνται εξίσου δυναμικά. Η Ζάκυνθος ωστόσο προηγείται της Κεφαλονιάς με άνοδο 42,8% σε σχέση με το 31% που κατέγραψε το γειτονικό νησί στις αεροπορικές αφίξεις το Α’ τετράμηνο του έτους.

Μύκονος και Σαντορίνη για μια ακόμη χρονιά φαίνεται ότι κινήθηκαν σε νέα ρεκόρ τουριστικών αφίξεων. Καθώς η Μύκονος κινήθηκε με άνοδο 90,2% σε σχέση με πέρυσι. Ενώ η Σαντορίνη ξεπέρασε το 47%. Το 2015 στη Μύκονο προσγειώθηκαν 275.723 τουρίστες, ενώ στη Σαντορίνη 365.579. Όλα τα στοιχεία αποτελούν μετρήσεις πριν το καλοκαίρι, γεγονός που επιβεβαιώνει την ορθή διαφήμιση της χώρας. Αφού όλο το 2015 πρωτοστατούσε σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου που πραγματοποιούσαν ωδή στην Ελλάδα παρουσιάζοντας αεροφωτογραφίες και βίντεο τραβηγμένα με drone.

Pin It