Ήρθε η ώρα επιλέγοντας τα σωστά είδη καθαρισμού

… για αυτό που αποφεύγει η κάθε νοικοκυρά, τη ΓΕΝΙΚΗ καθαριότητα, που «έρχεται» και επιβάλλεται σε κάθε αλλαγή εποχής. Στόχος είναι να προετοιμαστεί και να τακτοποιηθεί το σπίτι για την καινούργια σεζόν, να γίνουν μια και καλή «οι χοντρές δουλειές» που απαιτούν χρόνο και να συγυριστούν όσα αφήνει πίσω η προηγούμενη εποχή. Η καθαριότητα, όμως, δεν έρχεται μόνη της ούτε και η αστραφτερή λάμψη και φρεσκάδα επίσης. Απαιτούν οργανωμένη δουλειά και τους κατάλληλους συμμάχους.

Όχι, δεν εννοούμε την παρέα και κάποιο φίλο που θα προθυμοποιηθεί να βοηθήσει, αλλά τα απορρυπαντικά και τα λοιπά είδη καθαρισμού που θα σας εξασφαλίσουν το τέλειο αποτέλεσμα.
είδη καθαρισμούΤο καλοκαίρι φεύγει, δυστυχώς, σιγά σιγά και προετοιμαστείτε γιατί ήρθε η στιγμή. Όσο τρομακτική κι αν ακούγεται η ιδέα να ξεσηκώσετε όλο το σπίτι, τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. Άλλωστε, μόνο σε ένα καθαρό και μοσχομυρωδάτο χώρο θα πετύχετε το ευ ζην και τη συνακόλουθη ευφορία. Δικαίως ο θυμόσοφος λαός ονομάζει την καθαριότητα μισή αρχοντιά. Είναι η αξία και η ομορφιά που κρύβονται πίσω από αυτή την έκφραση που φανερώνουν γιατί πρέπει να φορέσετε χωρίς γκρίνιες τα γάντια και το φακιόλι και να ξεκινήσετε δυναμικά. Αφού πρώτα διαβάσετε τις συμβουλές μας. Θα σας κάνουν τη ζωή λίγο πιο εύκολη.

Συγκεντρώστε όλα σας τα είδη καθαρισμού σε ένα σημείο.

Επιλέξτε μάλιστα ένα κεντρικό χώρο του σπιτιού (το μπάνιο ή το χολ) ή καλύτερα χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουβά, στον οποίο θα συγκεντρώσετε τα απαραίτητα. Γάντια, βετέξ, σφουγγάρια,υγρά για τα τζάμια, καθαριστικό πατώματος, καθαριστικό για παρκέ, ξεσκονόπανα κλπ κλπ. Ό,τι θεωρείτε βασικό και χρησιμοποιείτε στην καθαριότητά σας, καλό θα ήταν να πάρει τη θέση του μέσα στον κουβά αυτό, που θα μεταφέρετε μαζί σας όταν μετακινείστε από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Ο λόγος; Απλός. ΔΕΝ θα χρειαστεί να χάσετε τη μισή σας μέρα πηγαινοερχόμενη και ψάχνοντας πχ το σπρέι για τα τζάμια.

Απολαύστε το.

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι στα μάτια σας μια ακόμη αγγαρεία που προσπαθείτε να αποφύγετε, αλλά τα πάντα στη ζωή είναι θέμα και ζήτημα οπτικής γωνίας και αντίληψης. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει δίνοντάς σας ρυθμό. Χορέψτε κάνοντας δουλειές. Μιλήστε στο τηλέφωνο (αρκεί να χρησιμοποιείτε Bluetooth για να μην λουφάρετε). Γενικά, συνδυάστε τις δουλειές σας με ό,τι σας ευχαριστεί και σίγουρα θα τις δείτε με άλλο μάτι.

ειδη καθαρισμουΜπορεί να επιθυμείτε να εξαφανίσετε κάθε είδος και ίχνος βρομιάς από το σπίτι σας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε το μεγάλο σπίτι όλων μας, τη γη. Μπορεί λοιπόν να επιλέγετε με φροντίδα τα κατάλληλα προϊόντα για κάθε χώρο, να θυμάστε όμως ότι τα συστατικά αυτού είναι ακατάλληλα για το περιβάλλον. Όσο φιλικό και εξελιγμένο κι αν είναι ένα προϊόν, δεν μπορεί να είναι 100% πράσινο. Τα απορρυπαντικά και τα λοιπά είδη καθαρισμού περιέχουν δρώντα συστατικά για να αποκτήσουν τις καθαριστικές τους ικανότητες και ανόργανες ουσίες που θα τις ενισχύσουν, ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παράλληλα, περιέχουν ένα σύνολο από άλλες βλαβερές ουσίες, επιβαρυντικές για το οικοσύστημα (λαμπρυντικά, αντιαφριστικά και ένζυμα που επιταχύνουν τη διάσπαση των μεγάλων μορίων λιπών). Όλα αυτά δε βιοδιασπώνται και συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του νερού, της θαλάσσης και των ποταμών (όπου και καταλήγουν) σχηματίζοντας μια αδιάσπαστη κρούστα από αφρό και σωματίδια. Για το λόγο αυτό, φροντίστε κατά τη ΓΕΝΙΚΗ, να έχετε στο νου σας και τη γενικότερη καθαριότητα.

Pin It