Έπιπλα κουζίνας: 5 πανέξυπνοι και ευφάνταστοι τρόποι να προσθέσετε χρώμα

Το χρώμα στην κουζίνα είναι η τελευταία λέξη της μόδας στην εσωτερική διακόσμηση. Της δίνει έναν εντελώς ξεχωριστό χαρακτήρα και μια χαρούμενη νότα, την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο καινούρια και φυσικά της προσδίδει μοντέρνο στυλ που την ανανεώνει, ώστε να μη βαριόμαστε να περνάμε πολλές ώρες σε αυτή, μόνοι μας ή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ο πιο κλασικός τρόπος να βάλουμε χρώμα στην κουζίνα είναι να βάψουμε τον έναν ή και όλους τους τοίχους σε κάποιο έντονο χρώμα. Μήπως, όμως, εσείς ψάχνετε κάτι πιο ιδιαίτερο; Εκτός από τους τοίχους, υπάρχουν και τα έπιπλα κουζίνας και σε αυτά μπορούμε να πειραματιστούμε, για να δημιουργήσουμε ένα απίθανο αποτέλεσμα.

Τα ντουλάπια της κουζίνας

Ένας απλός τρόπος να παίξετε με τα χρώματα είναι να ανανεώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας ή να βάψετε τα ήδη υπάρχοντα, αν είναι ξύλινα. Αν σας αρέσει η ρετρό διακόσμηση, τότε τολμήστε με ντουλάπια σε ζωηρά χρώματα, όπως κίτρινο, πράσινο ή πορτοκαλί. Αν ψάχνετε κάτι πιο ήσυχο, τότε μπορείτε να επιλέξετε κάποιο παλ χρώμα, όπως γαλάζιο ή λιλά, ή απλώς να βάψετε μόνο ένα ντουλάπι και τα άλλα να τα αφήσετε σε ουδέτερο χρώμα.

Η πλάτη των ραφιών

Μια σχετικά καινούρια τάση στα έπιπλα κουζίνας είναι τα ανοιχτά ράφια, τα οποία μπορείτε είτε να τα αγοράσετε έτσι είτε να βγάλετε την πόρτα από τα παλιά ντουλάπια. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να βάψετε την πλάτη πίσω από αυτά με κάποιο εκτυφλωτικό χρώμα που θα αναδείξει ό,τι υπάρχει πάνω στο ράφι.
επιπλα κουζινας

Άλλα χρωματιστά έπιπλα κουζίνας

Μπορείτε να παίξετε με τις αντιθέσεις κρατώντας όλη την κουζίνα σε χαμηλούς τόνους, όπως για παράδειγμα με μονοχρωματικό άσπρο, γκρι ή μπεζ, και εν συνεχεία να προσθέσετε ένα χτυπητό κομμάτι σε χρώμα που τραβάει τα βλέμματα. Ένα (ή και όλα τα) σκαμπό, οι καρέκλες του τραπεζιού ή το ψυγείο θα φωτίσουν το χώρο, ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι εντελώς ήσυχα.

Κουρτίνα ή στόρι

Μια οικονομική αλλαγή, για να δώσετε χρώμα στην κουζίνα σας χωρίς μεγάλες και δαπανηρές παρεμβάσεις, είναι η κουρτίνα ή το στόρι. Με ένα χρώμα ή σε μεγάλα μοτίβα, όπως καρό, ριγέ, πουά ή φλοράλ, είναι η καλύτερη λύση, για να ανανεώσετε το χώρο σας με ελάχιστη προσπάθεια. Ακόμα και αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να την αντικαταστήσετε ανά πάσα στιγμή.

Χρωματιστό χαλί

Με αντίστοιχη διάθεση μπορείτε να επενδύσετε και σε ένα χρωματιστό χαλί, το οποίο επίσης μπορεί να έχει έντονα μοτίβα, ειδικά αν είστε λάτρεις του boho στυλ. Το χαλί θα δώσει χρώμα σε ολόκληρη τη μία επιφάνεια του χώρου, αλλά επιπλέον με τις αντανακλάσεις του θα φωτίσει εμμέσως και τις άλλες επιφάνειες, τις συσκευές και τα έπιπλα κουζίνας.

Pin It